Sis infants a la línia de sortida d'una pista d'atletisme

Ajornen l'Olimpíada Escolar de Reus per la vaga d'ensenyament

Les competicions havien de començar aquesta setmana amb 13 modalitats esportives

Entre altres afectacions a la dinàmica habitual a les escoles, la vaga convocada al sector de l'ensenyament ha tingut impacte, també, en l'Olimpíada Escolar de Reus. Segons ha informat l'Ajuntament aquest dimarts, el consistori i el Consell Esportiu del Baix Camp han decidit ajornar-la un mes i mig. L'esdeveniment havia de començar aquesta mateixa setmana, però s'ha preferit reprogramar-la per a principis del mes de maig.

La 40a edició de l'Olimpíada Escolar es disputarà, segons el nou calendari, del 2 al 27 de maig. Les competicions havien de començar ahir dilluns, 14 de març, i allargar-se fins al divendres 1 d'abril. S'havia previst que la cerimònia inaugural fos aquest divendres, 18 de març, al Pavelló Olímpic de Reus.

Amb el nou calendari la cerimònia inaugural se celebrarà, previsiblement, el divendres 6 de maig, quan acabi la primera setmana de competicions. En una nota informativa feta pública aquest dimarts, els organitzadors expliquen que s'ha posposat «per tal de donar a tots els nens i nenes l'oportunitat de participar en aquesta experiència». Juntament amb la voluntat de garantir la participació de tots els centres inscrits, afegeixen, també es vol «respectar els drets de tothom», en referència indirecta a la vaga.

L'Olimpíada Escolar d'aquest 2022 compta amb 1.777 alumnes inscrits, alumnes de 43 escoles diferents i s'apunta, concretament, que «un percentatge important» són de sisè de primària. «Estan en l'últim any que hi poden participar», rebla el comunicat. La d'enguany serà l'edició de retorn a la normalitat després de dos anys d'afectació per la pandèmia.

Es va presentar a principis de mes anunciant tretze modalitats esportives diferents en categories benjamí i aleví. Hi haurà competicions d'hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tenis taula, ritmes i balls i pàdel. En concret la modalitat de ritmes i balls s'ha previst que coincideixi amb l'acte de cloenda.

L'edició del 2020 va quedar suspesa pel confinament, i la del 2021 es va adaptar amb activitats culturals. Aquesta part es manté enguany, amb una Olimpíada Cultural que tindria lloc, segons estava previst, al Pavelló Olímpic. S'havia plantejat que les classes fessin dues proves de manera col·lectiva i una tercera ronda de preguntes i respostes de temàtica esportiva.