L'Ajuntament de Reus ofereix casals d'estiu a infants en risc de vulnerabilitat

Més de 250 infants gaudeixen de les activitats del programa «Conviu l'estiu», que es duu a terme en tres equipaments municipals de la ciutat

Més de 250 infants es beneficiaran durant aquests mesos d'estiu del programa «Conviu l'estiu»,  adreçat als infants amb risc de vulnerabilitat social, segons preveu la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus. El programa socioeducatiu se suma a les facilitats d'accés que la regidoria ofereix a aquests infants a places dels casals d'estiu que s'organitzen a diversos espais de la ciutat, que en aquest cas depenen de la regidoria d'Ensenyament.

En total, han estat 101 els infants en risc d'exclusió social que han assistit a aquests casals, 25 per mitjà del copagament i 76 amb beques. En aquest sentit, les famílies paguen el percentatge del cost del casal en funció dels seus ingressos,  i els fills de les famílies amb pitjor situació tenen prioritat a l'hora d'accedir a aquestes activitats. A més, el programa compta amb el finançament de la Generalitat de Catalunya i amb un pressupost municipal ques més endavant es farà públic.

«Treballem perquè la situació de les famílies no sigui un desavantatge»

Aquest divendres, dia 27 de juliol, al matí, la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, ha visitat els actes de cloenda del mes de juliol del programa «Conviu l'estiu»  al centre cívic Migjorn i a l'Escola Rosa Sensat. Durant la visita, Vilella ha declarat des de la regidoria «treballem per tal que tots els infants de la ciutat puguin gaudir d'activitats de lleure educatiu durant l'estiu i perquè la situació de vulnerabilitat social en què es troben algunes famílies no els resulti un desavantatge. Per aquest motiu, fem el programa «Conviu l'estiu», que compta amb tres centres d'activitats propis en tres barris de la ciutat on no s'organitza cap casal d'estiu, i a les zones on ja hi ha casal, hi facilitem l'accés d'aquests infants».

Gràcies al programa, que s'organitza entre el 3 de juliol i el 17 d'agost, de dilluns a divendres de nou del matí a una del migdia, es concedeixen 150 places setmanals durant el mes de juliol i 70 en el mes d'agost,  per a infants d'entre tres i dotze anys. Aquests nens i nenes, gaudeixen d'unes propostes lúdiques que giraran al voltant de la música, en sintonia amb el projecte Reus ciutat de la Música 2018, com ara activitats aquàtiques a les piscines municipals i del Club Natació Reus Ploms, activitats de circ al Giny, el Circ de Reus i el Centre de les Arts Gestuals i activitats hípiques a les quadres Mas Tallapedra.

Els infants i les famílies a l'entrega de diplomes a l'Escola Rosa Sensat.
Els infants i les famílies a l'entrega de diplomes a l'Escola Rosa Sensat. | Jordi Olària