Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'Ajuntament de Reus pagarà els 200.000 euros dels advocats del cas Shirota

El consistori ha arribat a un acord amb els investigats | La sentència exculpava l'aleshores consell d'administració
L'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, és un dels acusats i exculpats del cas Shirota
L'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, és un dels acusats i exculpats del cas Shirota | ACN

 

L'Ajuntament de Reus pagarà uns 200.000 euros en concepte de costos judicials als investigats del cas Shirota. Segons ha confirmat TarragonaDigital, el consistori reusenc ha arribat a un acord amb els acusats per fer complir les sentències que hi ha sobre el cas. El Tribunal de Comptes va considerar que el consell d'administració no tenia responsabilitat civil en aquest cas i que, per tant, les despeses judicials les ha d'assumir l'Ajuntament de Reus, única acusació que quedava.

De l'exculpació dels investigats a desestimar el recurs de l'Ajuntament de Reus

La sentència sobre el cas Shirota es va fer pública a principis del mes de maig de 2017. El Tribunal de Cuentas resolia que l'exalcalde Lluís Miquel Pérez i els sis regidors contemporanis acusats no tenien responsabilitat comptable per haver autoritzat, com a consellers d'Innova, un aval de 3 milions d'euros. L'aval va servir per crear l'empresa mixta Shirota Functional Foods.

Ajuntament de Reus
Ajuntament de Reus | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de Reus va presentar, a final del mes de maig, un recurs d'apel·lació per evitar haver d'assumir els costos judicials d'aquest procés. El recurs va ser desestimat pel Tribunal de Cuentas a meitats del desembre de 2017. Aquesta situació deixava clar que seria el consistori reusenc qui hauria d'assumir el cost dels advocats dels acusats als quals es va exonerar, i que podria rondar els 200.000 euros.

La CUP de Reus posa en marxa el procés i se'n retira

L'any 2012, amb Carles Pellicer, de l'aleshores CiU, a l'alcaldia i amb Alícia Alegret, del PP, al govern, Shirota es va haver de liquidar i es va haver d'executar, també, l'aval de tres milions d'euros. Va ser llavors quan la CUP va denunciar la concessió de l'aval. Ja amb el procés en marxa, l'Ajuntament de Reus també es va afegir a la causa com a acusació i part perjudicada. Finalment,  els cupaires es van retirar de la causa, segons van explicar, per falta de recursos econòmics per mantenir-s'hi.