Imatge d'una reunió a l'Ajuntament de Reus

Ajuntament de Reus i Generalitat posen les bases del I Fòrum per a Ciutats Transparents a Catalunya

L'esdeveniment, que se celebrarà a la capital del Baix Camp, es podria emmarcar en les actuacions derivades de l'entrada de Catalunya a l'OGP

Reus serà la seu del primer Fòrum per a les Ciutats Transparents de Catalunya. Generalitat i Ajuntament ja han posat les bases de l’esdeveniment, en una reunió celebrada ahir dijous, 4 de març, en el marc de la visita a la capital del Baix Camp del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé. D’acord amb les previsions del govern català, el Fòrum es podria emmarcar en les actuacions derivades de l’entrada de Catalunya a l’Open Government Partnership (OGP), anunciada per la Generalitat durant la tardor de l’any passat.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més enllà del conseller, la reunió va comptar amb la presència del secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz Dalmau; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; i la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores. Amb tot, l’Ajuntament de Reus valora «molt positivament» aquesta iniciativa, ja que posa en valor «el recorregut i la feina que està fent el consistori en matèria de transparència i participació, i el situa entre els ajuntaments catalans compromesos en seguir avançant i evolucionar el model de govern obert».

El conseller Solé, expliquen des de l’Ajuntament, va visitar Reus interessat pel model de transparència de la capital del Baix Camp, que va obtenir la màxima puntuació (100%) en l’última edició del segell Infoparticipa, que premia l’actuació dels ens públics en transparència activa. Durant la reunió es va destacar el fet que Reus ja ha posat en funcionament, des de fa anys, una multiplicitat de projectes que han permès avançar de «manera pionera» en els diferents vessants de la transparència, «sempre amb l’enfocament de fomentar una ciutadania més informada i que, per tant, pugui participar amb més coneixement», apunten des del consistori.