Imatge virtual del projecte de la millora del pont del barri Gaudí

Ja hi ha projecte: Els canvis que es faran al pont del barri Gaudí de Reus

Dins de les reformes s'estipula més llum, menys soroll i més seguretat per a vianants i ciclistes

L'Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte d'obres per a la millora del pont que hi ha sota la via del tren que dona accés al  barri Gaudí. El contracte ha sortit a concurs públic, i compta amb un pressupost de licitació de 575.456,36 euros.

El projecte, validat per Adif, s'ha fixat en una licitació  amb termini de 4 mesos a partir de la data de formalització del contracte d'obres.

Diverses millores per garantir la seguretat

Gràcies a aquest projecte de millora, es pretén que el pont deixi de ser perillós pels vianants. És per això que s'instal·larà una única vorera pels dos sentits de 2,65 m, a més d'una barana metàl·lica d'1,30 m d'alçada entre la calçada i la vorera. A més, els dos passos de vianants, situats un en cada costat del pas inferior, s'elevaran a l'altura de la calçada per fer més còmode i segur el creuament.

Els ciclistes  també gaudiran d'aquestes reformes, ja que s'han dissenyat dos carrils per bicicleta a banda i banda, d'1,5 m d'amplada cadascun. A més, entre el carril bici i la calçada, hi haurà elements separadors de polietilè.

La calçada estarà formada per dos carrils, un per a cada sentit, de 2,85 m cadascun, on la velocitat màxima serà de 30 km/h gràcies als reductors de velocitat que es volen instal·lar al punt central del pas inferior.

Menys sorollós i més enllumenat

Un dels principals problemes que tenen els passos inferiors, és el soroll que provoquen els vehicles. La solució per a aquest pont serà, a part de reduir la velocitat màxima de circulació, la instal·lació d'un revestiment acústic amb panells d'acer vitrificat fonoabsorbents a les parets laterals i al sostre, a més d'uns panells transversals pintats amb els colors que l'arquitecte Ricard Bofill va dissenyar els blocs del Barri Gaudí.

Plànols del projecte de millora del pont inferior que dona pas al Barri Gaudí de Reus

Pel que fa al tema de la il·luminació, es pretén renovar en tot el pas. Començant per la presència de cinc projectors led a les bigues del túnel i acabant per la incorporació de 36 punts de llum, també de tipus led, fixats amb suports a la paret per sota dels panells fonoabsorbents, que permetran, entre altres coses, il·luminar les voreres.

Satisfets amb les reformes

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'ha mostrat orgullós de què «finalment podem engegar unes obres molt reivindicades pels veïns del barri Gaudí i que donen resposta a totes les seves demandes».

Per altra banda, la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, ha afegit que «el projecte respon al compromís del Govern amb la mobilitat sostenible i la pacificació del trànsit».