Imatge exterior del Centre Social el Roser de Reus

El servei d'allotjament del Centre Social El Roser, més a prop: licitat el contracte

L'equipament municipal oferirà servei d'allotjament temporal d’urgència i de residència temporal a persones adultes en situació d’exclusió social

L'Ajuntament de Reus ha licitat el contracte del servei d'allotjament del Centre Social El Roser, l'equipament municipal que oferirà solució a les necessitats d’allotjament temporal d’urgència i de residència temporal a persones adultes en situació d’exclusió social. Serà un espai d’acolliment de qualitat, que permetrà els usuaris desenvolupar els plans de treball amb majors garanties de suport, eficiència i atenció social.

La durada del contracte, amb un pressupost de licitació anual de 255.855,76 euros, és d'un any, prorrogable anualment durant tres anys més. En aquest sentit, les empreses que optin hauran d'estar registrades al Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials (RESES).

La posada en marxa d'aquest servei suposarà la creació d'11 llocs de treball.

Dues modalitats d'atenció

En aquest sentit, l'equipament oferirà dues modalitats d'atenció en el Servei Residencial d'Estada Limitada. D'una banda, el servei d'acolliment residencial d'urgència, que supleix temporalment la llar familiar en casos puntuals i d'urgència, com incendi o ensorrament de l'habitatge.

D'altra banda, el servei de residència temporal per a persones adultes en situació d'exclusió social, està destinat a persones que no disposen de condicions sociofamiliars i d'atenció per romandre al seu habitatge o que no disposen d'un habitatge com, per exemple, persones sense sostre.

Un equipament per oferir una millor atenció social

El servei que s'oferirà al Centre Social El Roser oferirà, segons l'Ajuntament de Reus, una opció diferent dels actuals recursos privats que existeixen a la ciutat, com habitacions d'hostals o d'entitats socials. En aquest sentit, l'objectiu és oferir una millor atenció social a les persones, millorant així mateix la qualitat del servei, de l'allotjament i de l'estada.

En aquest sentit, el nou equipament permetrà oferir un millor servei que facilitarà el desenvolupament dels plans de treball dels usuaris amb majors garanties de suport i eficiència.

Serveis per als interns, però també per a persones externes

Els serveis que oferirà el Centre Social El Roser seran allotjament (capacitat per a 16 persones en dues sales de vuit places), manutenció (esmorzar, dinar i sopar), acollida i convivència, així com suport social, amb equips tècnics propis i externs.

També hi haurà servei de dutxes i bugaderia per a persones externes. Cal recordar que des de fa unes setmanes ja està en funcionament el menjador i el rebost social, així com la cafeteria.