Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus.

L'Ajuntament de Reus ofereix gairebé 500.000 euros en subvencions a petites empreses i emprenedors

Les ajudes econòmiques, plantejades per la regidoria d'Empresa i Ocupació, s'ofereixen per dinamitzar el sector econòmic de la ciutat

L'Ajuntament de Reus ha anunciat que aviat convocarà dos programes d'ajuts econòmics  destinats a la dinamització i l'impuls del sector econòmic de la ciutat. Es tracta d'una proposta de la regidoria d'Empresa i Ocupació, que finançarà els programes juntament amb el Pla per a la Reactivació Econòmica i Social. Està previst que s'obri la convocatòria amb quatre línies d'ajuts entre el final del mes d'agost i principis de setembre, ja que actualment el consistori està treballant en les bases que han de regular la concessió de les subvencions.

Subvencions extraordinàries per a empreses que s'han hagut d'aturar o adaptar

El gruix més important d'aquestes, 400.000 euros que es poden ampliar a un centenar de milers més, formen part del programa que pretén pal·liar els efectes econòmics negatius que ha provocat la pandèmia de la  Covid-19  i la consegüent semiaturada que ha patit el sector econòmic i dels autònoms de la ciutat. En aquesta línia, s'atorgaran ajudes a les empreses que s'han vist obligades a suspendre la seva activitat i a aquelles que han hagut d'adaptar-se  a les mesures decretades pel seu sector.

El segon programa va dirigit al finançament d'empreses i nous emprenedors per afavorir la creació de nous negocis a la ciutat, i en aquest sentit, dóna continuïtat a les línies de subvencions que el consistori reusenc convoca des de 2017. Dotat de  60.000 euros, també planteja dues línies de subvencions: per una banda, el foment a la creació i l'establiment d'empreses a la ciutat, i per l'altra, el foment al manteniment d'un establiment a través d'un traspàs.

Cal complir una sèrie de requisits per rebre els ajuts

L'Ajuntament de Reus, a banda dels ajuts econòmics, també ofereix assessorament i el suport necessari a les empreses i autònoms en la tramitació de la subvenció. Per optar a l'ajut, cal, entre altres, complir amb requisits com els següents: ser titular d'una activitat econòmica o negoci ubicat a la ciutat de Reus, tenir un màxim de deu treballadors, haver reprès l'activitat econòmica i no haver reduït la plantilla amb què es comptava abans de tancar. Cal dir que per ambdós programes hi ha diferents requisits, quantitats i despeses subvencionables, que es poden consultar, totes elles, a la web de l'Ajuntament de Reus.