Una vintena llarga de persones, la majoria amb l'uniforme de Correus, davant de l'Ajuntament de Reus, amb una pancarta mostrant les seves reivindicacions

La plantilla de Correus de Reus també rep el suport i la implicació de l'Ajuntament

El consistori s'ha compromès a reunir-se i posar-se en contacte amb els directius regionals i estatals de l'empresa

Com ja va passar la setmana passada amb la plantilla de la botiga d'H&M de Reus, l'Ajuntament també intercedirà per donar suport als treballadors de Correus. La CGT ha convocat, aquest dijous, una jornada de vaga que segons els seus càlculs ha secundat un 50% de la plantilla.

Al migdia, el comitè s'ha reunit amb el govern local, que s'ha compromès a reunir-se i enviar cartes als directius regionals i al president de l'empresa pública. Pau Pastor, secretari general de la CGT de Correus a la demarcació de Tarragona, recorda que la vaga s'ha convocat «per reclamar un servei públic postal digne».

Reivindiquen, en concret, «la cobertura total de la plantilla i que es cobreixin amb personal fix els llocs estructurals». El mateix Pastor explicava, fa quinze dies, que s'han suprimit nou llocs estructurals en cinc anys i no s'ha reforçat la plantilla per fer front a l'increment de feina dels treballadors restants.

L'Ajuntament de Reus s'implicarà per reforçar el servei de Correus

Aquest matí s'ha organitzat un piquet a les instal·lacions que l'empresa té al costat de l'estació de trens, i al migdia ha baixat fins a la plaça del Mercadal, on s'ha convertit en una concentració mentre els representants sindicals es reunien amb el govern local.

S'hi han pogut sentir proclames com «un barri, una cartera, un barri, un carter» en al·lusió a l'eliminació de zones de repartiment per part de Correus. Pau Pastor valora positivament la trobada, on se'ls ha transmès que la junta de govern dona suport a la plantilla.

El representant sindical afirma que l'alcalde s'ha compromès a posar-se en contacte amb el cap de Correus a Reus, Antonio Delgado, per demanar-li la seva opinió. A més, des de l'Ajuntament s'enviarà una carta a la subdelegació del govern central a Tarragona, al director i encarregat de la distribució a tot Catalunya i al president de Correus, Juan Manuel Serrano.

L'objectiu d'aquests contactes, segons Pastor, és «que es comencin a cobrir les vacants que hi ha, que s'augmenti la contractació». Considera que el consistori té motius per implicar-se en aquesta situació. Per una banda per la reivindicació laboral en si, però també perquè «es tracta de demanar que es presti correctament un servei públic i de qualitat».