Arrenca Sant Pere 2021 amb el Pregó i el concert de Gertrudis.

Reus anuncia la pregonera de la Festa Major de Sant Pere 2022

La directora i productora de cinema documental Alba Sotorra serà l'encarregada de fer el pregó

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge ja té relleu com a pregonera de la Festa Major de Sant Pere. La directora i productora de cinema documental Alba Sotorra serà la pregonera d'enguany, després que hagi rebut l'encàrrec de l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens

La reusenca Alba Sotorra i Clua va néixer a la ciutat l'any 1980 i llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid i especialitzada amb un Màster Europeu en Estudis Culturals per la URV.

La seva vida professional està vinculada al món cinematogràfic i és directora i productora independent. A més, ha fundat la productora Alba Sotorra SL i és especialista en la producció de llargmetratges per a un públic internacional.

La directora de 'Francesca i l'amor', Alba Sotorra, al Festival de cinema de Màlaga
Alba Sotorra serà la pregonera de la Festa Major de Sant Pere 2022 | ACN

La trajectòria professional d'Alba Sotorra

Alba Sotorra suma una llarga de pel·lícules com a directora i productora. Totes elles tracten temes contemporanis controvertits que involucren visions contraposades del món, relacionats amb conflictes polítics, socials i humans de l'actualitat. 

Els seus treballs se centren sobretot en les històries humanes que reflexionen, des d'una perspectiva de gènere, sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat.

Una de les seves produccions amb més renom és 'El retorn: la vida després del ISIS' (2021, SXSW, Hot Docs, Sheffield), nominada als premis Goya, RTS i Rose d’Or i guanyadora del premi Gaudí a Millor Documental, del Premi de l'Audiència i Premi Reteena del DocsBarcelona, i l’Esment Especial del Jurat a Varsòvia.

També en destaquen 'Miradas desveladas' (2008), premiada com a millor documental al Festival de Cinema Invisible (Bilbao), al Festival de Cinema de Mollerussa i al Festival Internacional de Cinema REC (Tarragona); 'Comandant Arian' (2018, Hot Docs, Xangai, Sheffield), nominada al Gaudí a Millor Documental; 'Game Over' (2015), guanyadora del premi Gaudí a Millor Documental, i la recentment estrenada 'Francesca i l'amor' (2022), amb premiere al Festival de Màlaga.

És també productora de pel·lícules de ficció com 'Per la llibertat' (2020, Rotterdam, Kolkata), d’Ersin Çelik, i 'Mi vacío y yo' (2022, Rotterdam, Màlaga), d'Adrián Silvestre, guanyadora del Premi Especial del Jurat al Festival de Màlaga.