Es tancaran, finalment, les dues places de Mas Vilanova de Reus

L'alcalde ha visitat el barri aquest matí | Els veïns desconvoquen la reunió prevista per aquest divendres

Finalment es tancaran les dues places que estaven previstes inicialment de Mas Vilanova. És la proposta original que va quedar entre les més votades dels pressupostos participatius l'any passat, però aquesta setmana l'Associació de Veïns s'havia alçat en peu de guerra. El cas és que, en el trasllat del projecte des de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència fins a la d'Urbanisme, una de les dues places havia quedat fora de les previsions. Ara, segons afirmen els veïns, l'alcalde s'ha compromès a solucionar-ho.

 

La cronologia del conflicte per les places de Mas Vilanova

Als pressupostos participatius de l'edició anterior, un veí de Mas Vilanova hi va presentar la proposta d'instal·lar tanques a les places del Seguici Festiu i de la Festa Major en línia amb les que ja hi ha al voltant del Mas Vilanova. La proposta va rebre prou vots com per a guanyar i, per tant, haver-se d'executar. Aquesta mateixa setmana, l'Associació de Veïns del barri denunciava que l'Ajuntament només tenia intenció de tancar una de les dues places.

En un comunicat molt dur contra el govern municipal en general i contra la regidora de Participació, Montserrat Flores (ERC Reus), posaven sobre la taula el que consideraven «una presa de pèl». Alertaven que, licitar la segona plaça amb un contracte diferent alentiria el procés i desplaçaria la problemàtica a la plaça que quedés oberta. Aquest dijous al matí, l'alcalde de Reus ha visitat el barri acompanyat de membres de la junta de l'entitat veïnal per intentar calmar els ànims.

Una de les entrades a la plaça de la Festa Major, encara oberta | Jordi Olària Gras

 

Els veïns donen un vot de confiança a l'alcalde

Segons informen els veïns, «l'alcalde s'ha compromès personalment al tancament de les dues places i a tirar endavant els temes reivindicats des de l'Associació de Veïns». Aquestes altres problemàtiques fan referència a qüestions com la poda, la neteja o el ferm de carrers com el dels Gegants, però no són els únics àmbits per als quals els veïns volen solucions. 

L'entitat havia convocat, per aquest divendres, una reunió d'urgència per abordar la qüestió, però finalment han decidit desconvocar-la. Decideixen «donar un vot de confiança» a Carles Pellicer, però alerten que «si considerem que no s'acompleix amb els compromisos adquirits, tornarem a convocar la reunió». Com a precedent recorden, a més, que l'Ajuntament va publicar que el projecte de tancar les places ja estava tancat i, en canvi, encara no havien començat les obres.

Les tanques de la zona del Mas Vilanova, les mateixes que s'han de col·locar a les altres places | Jordi Olària Gras

 

La setmana passada es va denunciar, des de l'Associació de Veïns, que en aquests espais, que queden allunyats de l'exterior del barri, hi ha prostitució i tràfic de drogues. Es tracta de problemes que, asseguren, no són nous, i que són la motivació que els va portar a presentar la proposta de tancar les places. Fonts municipals apunten que, des del consistori, també es veu com una possible mesura per lluitar contra aquestes dinàmiques.