Imatge exterior de l'antiga nau de Virginias al polígon AgroReus

Almendrina compra la nau de Virginias i ampliarà la plantilla

L'empresa ampliarà les línies de producció

Torrons Vicens manté la seva aposta empresarial per Reus. A través de la marca Almendrina, que va adquirir a finals del 2019, ara han comprat la nau industrial de torrons i xocolates Virginias. La també emblemàtica empresa reusenca va quedar dividida en dues parts a través d'un concurs de creditors a principis del 2019. Segons informen des d'Almendrina, la compra s'ha fet a través d'una subhasta.

El seu objectiu és «situar-hi una planta moderna d’envasament de llet d’ametlles, amb la finalitat de seguir donant continuïtat al creixement d'Almendrina». Així ho explica el propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco. La nau és de 6.000 metres quadrats de superfície, ubicada al polígon AgroReus. Des de l'empresa destaquen, a més, que queda molt a prop de la seva nau central i perfectament comunicada.

No és la primera inversió o mostra d'implicació que Almendrina fa a Reus des que la va comprar Torrons Vicens. El 2020 hi van traslladar dues línies de producció i aquell mateix Nadal van presentar, també, el torró de Reus. Velasco assegura que «estem molt satisfets d’invertir a Reus, de seguir amb el compromís adquirit l’any 2019 quan vam creure en el projecte La Almendrina».

Pel que fa a la plantilla, actualment són quinze, les persones que treballen a Almendrina per produir 5.000 pots diaris de crema d'ametlles. La compra de la nova planta hauria de comportar un increment de plantilla segons les previsions que fa l'empresa. Aquesta ampliació s'emmarca en la voluntat d'expansió que busca la marca.

Torrons Vicens no ha descartat en cap moment obrir una botiga física a Reus. Les passades festes de Nadal van instal·lar una parada al Mercat Central de Reus. Ara, sense calendari sobre la taula, però amb previsió de fer-ho aviat, volen fer un pas més. L'empresa té intenció d'obrir una botiga que no només ofereixi torrons, sinó també Almendrina i productes derivats.

Comptaria, a més, amb un espai dedicat a la xocolata. La marca lleidatana també és propietària de Xocolates Jolonch, que tindria un espai a aquesta nova botiga física. La segona línia de creixement, afirmen, és l'exportació. Es vol portar Almendrina arreu de l'Europa central, als Estats Units i al Japó a través de la xarxa de distribució de Torrons Vicens.