Sacs plens de brossa en primer pla a la plaça del Mercadal, amb rotllanes d'infants repartides per la plaça

Mig miler d'infants de Reus recullen 97 sacs de brossa al voltant d'escoles i instituts

L'acció s'emmarca en una jornada europea per la neteja de l'entorn

Uns 450 alumnes de deu instituts i escoles de Reus han recollit 97 sacs de brossa al voltant de les seves escoles. La iniciativa forma part del programa Let's Clean Up Europe i s'ha celebrat avui per commemorar el dia europeu de la Neteja de l'Entorn. L'Ajuntament de Reus s'hi ha implicat a través de la regidoria de Medi Ambient.

Durant el matí han estat recollint deixalles als carrers, barris i espais verds més propers a cada centre educatiu, i s'han reunit a la plaça del Mercadal al migdia. Ho han fet amb cartells i pancartes que havien preparat prèviament, també com a activitat de grup. S'hi podien llegir lemes i consignes reclamant un entorn més net i a favor del reciclatge i la reducció dels residus que es generen.

Entre tots els participants s'han recollit 8 sacs de paper i cartró, 35 de rebuig i 54 de plàstics. A la plaça del Mercadal, alguns alumnes comentaven que els havia sorprès la proporció d'envasos que havien trobat a la zona que havien netejat. És el cas dels del Prat de la Riba, que han optat per netejar zones del barri Gaudí i la Boca de la Mina.

En altres casos, els infants i els joves han sortit a recollir les deixalles dels carrers més pròxims a cada centre. En aquesta iniciativa per al medi ambient hi han participat alumnes de les escoles Joan Rebull, Prat de la Riba, Montsant, Isabel Besora, Puigcerver i Misericòrdia. També dels instituts Baix Camp, Gaudí i Roseta Mauri.

Encara ha comptat amb la implicació dels infants de l'escola bressol municipal la Ginesta, que han col·laborat en l'elaboració dels cartells. Els alumnes de l'institut Gaudí han portat a la plaça els cartells que havien dissenyat els més petits. Finalment, els de l'escola Isabel Besora s'han encarregat de la pancarta principal de l'acció reivindicativa.

El punt final de l'actuació l'ha marcat el manifest que s'ha llegit a la plaça del Mercadal, entre dos i tres quarts de dues del migdia. Ha anat a càrrec dels alumnes de secundària de l'Escola Puigcerver i ha servit per recordar i insistir en la necessitat de reduir el volum de residus que es generen.