Una edició de Rap i Glosa a l'Institut Gaudí de Reus

Els alumnes de secundària de Reus aprenen a glosar i rapejar a les aules

Alguns alumnes pujaran a l’escenari del Teatre Bartrina per tal de participar en les mostres 'Improversem: Rap i Glosa de Reus'

Els alumnes de secundària de Reus han començat un curs per aprendre a glosar i rapejar a les aules. De la mà dels seus professors, i amb l'acompanyament d'experts en les tècniques del rap i la glosa, al voltant de 800 nois i noies s'estan iniciant en aquest art.

En concret, els alumnes de secundària que estan participant són dels instituts Josep Tapiró, Baix Camp, Salvador Vilaseca, Gaudí, Lluís Domènech i Montaner i Roseta Mauri.

De tots aquests alumnes, a més, una part participaran en les mostres 'Improversem: Rap i Glosa de Reus'. En concret, uns 130 nois i noies pujaran a l'escenari del Teatre Bartrina aquest dimecres, 18 de maig, durant tot el matí. Es duran a terme a les 9 hores, a les 10.45 hores i a les 12.15 hores i seran 30 grups en total, 16 de rap i 14 de glosa.

Una activitat que forma part del Pla Educatiu d'Entorn

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha explicat que «l’actuació 'Improversem: Rap i Glosa' està inclosa en l’objectiu número 4 del Pla Educatiu d’Entorn previst per a aquest any acadèmic 2021-2022 amb la finalitat de promoure l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana com a element de cohesió social».

Improversem és un projecte dut a terme per Versembrant i planteja un espai de diàleg crític profund. Es du a terme un treball lingüístico-musical innovador mitjançant la glosa i el rap. El projecte va dirigit als centres de secundària de Reus.

Amb aquest projecte es treballa l’expressió oral, vocabulari, treball poètic, vivències positives envers la llengua, cant solista, valoració cantar, interpretació vocal, expressivitat, elaboració i síntesi d’idees, cohesió social, relacions interpersonals, construcció pensament crític, i molt més.

A la trobada es visualitzarà la feina feta prèviament amb els docents i a les aules amb l'alumnat: un taller pels/les docents, que constava d'una formació inicial de 12 hores (en 6 sessions de rap i glosa de 2 hores cadascuna) més 4 hores d’acompanyament al mateix centre (en 2 sessions de rap o glosa de 2 hores cadascuna) i 12 hores d'aplicació (treball personal i implementació a l’aula).