El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya

Argimon diu que Reus és un exemple en què és molt fàcil pujar i molt difícil tornar a la situació basal

Reus no continuarà amb les mesures especials per frenar el coronavirus

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dijous, 1 d'octubre, que la situació de Reus és un exemple que demostra que «és molt fàcil pujar» i que «és molt difícil tornar a la situació basal». El secretari ho ha comparat amb altres casos i ha afegit que hi ha hagut municipis en què ha estat molt més difícil tornar a la situació inicial o que no s'hi ha pogut tornar.

Argimon ha fet aquestes declaracions en roda de premsa després que el Procicat anunciés, aquest dimecres, que no tornarà a prorrogar les mesures especials per frenar la Covid-19 a Reus. El secretari de Salut Pública ha declarat que al Camp de Tarragona hi està havent xifres «de la primera onada i fins i tot superior», amb una taxa de 59 PCR confirmats, un 115 de risc de rebrot (alt), però una Rt —velocitat de transmissió del virus— baixa, de 0,8.

Per la seva banda, el director de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha afirmat que l'evolució a la ciutat de Reus «és bona» però que caldria fer baixar la corba una mica més. En aquests moments Reus registra 90 casos  per cada 100.000 habitants.