El Ball de Prims, vestit d'assaig, ballant al centre de la Palma

L'assaig del Seguici Festiu de Reus escalfa els motors de la Festa Major de Sant Pere

La Palma s'ha tornat a omplir, majoritàriament de canalla, per veure les primeres ballades informals dels Elements Festius

Com s'ha pogut veure durant tots els actes previs, Reus té més ganes de Festa Major que mai. Aquest dimecres a la tarda la Palma s'ha tornat a omplir de públic per a l'assaig general del Seguici Festiu. Infants, pares i avis han seguit les ballades dels Elements Festius quan falta poc menys d'una setmana perquè arribi Sant Pere.

L'escenari exterior de la Palma l'han ocupat els músics de la Banda de la Festa Major, que tocaran les músiques del Seguici a l'actuació de Lluïment del dia de Sant Pere. Aquest dimecres al vespre també s'han encarregat de posar la banda sonora del Seguici. Tal com s'ha consolidat els darrers anys, la majoria d'Elements hi participen amb roba d'assaig.

Les samarretes de les entitats substitueixen els vestits protocolaris i, en el cas dels Nanos, els de guix ocupen el lloc de les figures de David Constantí. Tots els balls i danses han arrencat els aplaudiments del públic. Especialment el Ball de Pastorets, que a la figura final ha cridat el primer «visca la Festa Major!».

El programa d'actes de Sant Pere segueix ben ple demà, dijous 23 de juny. El dia abans de l'inici oficial de la Festa Major, amb el pregó i la primera Tronada, queda marcat per la vigília de Sant Joan. A les cinc de la tarda hi haurà la rebuda institucional de la Flama del Canigó, acte que celebra la 50a edició.

A continuació sortirà en cercavila fins a la plaça de la Llibertat, on es repartirà entre les delegacions de la comarca. A les sis de la tarda, des del capdamunt del Campanar de la Prioral, s'hissarà la bandera de Reus. A la mateixa hora, des de l'Ajuntament, sortirà la cercavila del Gegant Carrasclet amb motiu de la Diada dels Països Catalans.

A un quart de set, novament a la plaça de la Llibertat, la Cobla Reus oferirà un repertori de sardanes. A dos quarts de nou s'encendrà la Foguera de Sant Joan, i a les deu de la nit, el foc prendrà la plaça del Mercadal i els carrers del centre. Ho farà de la mà de la Cercavila de Foc amb el Ball de Diables, el Drac i la Cabra, grans i petits en tots els casos.

També hi participaran la Víbria, la Vedella de Foc i els Bous de Foc. La revetlla la tancarà la primera nit de les Barraques, al Parc de la Festa. Sobre l'escenari hi pujaran Mosaic, 31 FaM i The Txandals.