Imatge de la presentació de la nova temporada de l'Associació de Concerts de Reus

L'Associació de Concerts de Reus presenta la nova temporada: 33 activitats programades

Una de les grans novetats és que el compositor reusenc Joan Magrané serà el nou Compositor Resident de l'entitat

L'Associació de Concerts de Reus ha presentat una nova temporada de programació que compta amb 33 activitats i que inclou les col·laboracions amb la Fundació Teatre Fortuny, El Círcol de Reus, l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca, les Joventuts Musicals de Catalunya i coproduccions amb el Festival Accents i l'Associació Joan Manén de Barcelona. 

Una de les novetats és que el compositor reusenc Joan Magrané serà el nou Compositor Resident de l'entitat. Així mateix, l'Observatori Cultural li dedicarà un monogràfic on ell mateix parlarà de la seva producció musical i de les obres seves que s’interpretaran al llarg de la temporada.

L'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, eix central de la programació

El president de l'Associació de Concerts, Joan Sas, ha manifestat que «com no pot ser d’altra manera, a l’Associació sempre mirem cap al futur. Fruit d’això és la creació de l’Ensemble Vocal Felix Mendelssohn, dirigit pel reusenc Albert Galcerà i el Quartet Telemann, quartet de corda on el violinista també reusenc Pau Fogàs n’és el seu primer violí i director artístic».

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha volgut remarcar que «es tracta d'una programació excepcional per a una temporada excepcional», alhora que ha volgut felicitar l'entitat per la seva tasca que, segons ha dit, «contribueix i possibilita que l'oferta cultural a la ciutat de Reus sigui encara més gran».

Com a eix central de la programació hi haurà l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, sota les batutes de l’uruguaià Diego Naser, els mexicans Eduardo Álvarez i Rodrigo Macías i la directora assistent Lorena Escolar, que s’acomiadarà amb aquest concert de la seva residència. Uns programes ben diferents on es podrà gaudir de la música universal de Vivaldi, Bach, Haydn, Mozart i Schönberg, entre d’altres.

La col·laboració iniciada la darrera temporada entre l’Associació de Concerts i la Fundació Teatre Fortuny que donà peu a la creació del Cicle de Concerts de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, enguany es transforma amb el nom de Cicle Xavier Blanc de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, en record al músic que va morir fa gairebé un any.

Fito Luri obrirà la temporada

La temporada començarà amb el reusenc Fito Luri en un concert en coproducció amb el Festival Accents. Hi haurà també l'actuació de Las Migas, grup femení de flamenco-jazz que està revolucionant l’escena musical nacional i internacional, també en coproducció amb el Festival Accents; l’Orquesta Carlos III del Real Coliseo del Escorial que sota la direcció de Juan Manuel Alonso es presentarà per primera vegada a Catalunya.

El dissabte 26 de novembre començarà un nou minicle que porta per nom 'Un Nadal de música!' on hi haurà l'actuació de l’Original Sountrack Orchestra, l’Escolania de Montserrat en el Concert de Nadal que tindrà lloc a la Prioral de Sant Pere, la Banda Unió Musical de Tarragona + Cobla Reus Jove, el Kambrass Quintet i  l’Orquestra Simfònica del Vallès en el ja tradicional i festiu Concert de Cap d’Any.

Al Teatre Fortuny també hi haurà la presència del baríton veneçolà Gaspar Colón que canta amb freqüència amb l’Orquestra Filharmònica de Los Ángeles, Simfònica Simón Bolívar, Teatro alla Scala i els pianistes Noelia Rodiles i David Boldrini.

El Cicle de Primavera posarà el punt final a la temporada

En el cicle de cambra al Círcol actuarà el jove violista de gamba Miguel Bonal, el pianista mexicà David Rodríguez de la Peña, la jove violinista de les nostres contrades Inés Issel, l’Ennèagon Ensemble, el pianista Àlex Alguacil, el duet format per la violinista Kalina Macuta i el pianista Daniel Blanch en un concert en coproducció amb l’Associació Joan Manén de Barcelona i el finalitzarem amb un recital de la violinista albanesa Abigeila Voshtina.

La temporada finalitzarà amb el Cicle de Primavera a la Prioral de Sant Pere, que es va iniciar la darrera temporada amb gran èxit. En aquest sentit, es podrà escoltar de l’estrena del Quartet Telemann de l’Associació de Concerts de Reus, l’Orquestra de la URV, l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus dirigida per Lorena Escolar i Joel Bardolet com a concertino-solista-director i finalitzarà amb l’Ensemble Vocal Felix Mendelssohn de l'entitat.