Les campanes del santuari de Misericòrdia il·luminades pel castell de focs de Misericòrdia

Misericòrdia comença a recuperar el final de festa tradicional

La Baixada dels Diables evidencia la impossibilitat de fer-la amb grades i cadires | Els Xiquets retroben bones sensacions de cara a la Diada del Mercadal

Les Festes de Misericòrdia de Reus han acabat gairebé com era habitual abans de la pandèmia. L'Àliga, els Xiquets de Reus i el Ball de Diables, el Drac i la Víbria hi han posat punt final amb les respectives actuacions.

GALERIA DE FOTOS: La Diada de Misericòrdia plena de foc i solemnitat

Encara amb restriccions d'aforament, l'Àliga de Reus ha ofert el Ball Solemne curt a la Mare de Déu de Misericòrdia. Ha sigut Albert Rivero, l'aliguer més jove de la colla, qui se n'ha encarregat just l'any que s'ha incorporat com a portador després d'haver portat la petita. Quan ha acabat el ball, el protagonisme s'ha traslladat a l'altre cantó del passeig de Misericòrdia.

L'Àliga de Reus ballant dins del santuari de Misericòrdia
L'Àliga de Reus ha ofert el seu Ball Solemne curt a Misericòrdia | Laia Solanellas

El Ball de Diables de Reus ha tornat a fer la Baixada. Després d'haver-ne improvisat una de reivindicativa l'any passat, la d'enguany s'ha tornat a organitzar dins del programa de festes. Hi han participat 50 Diables infantils i 100 Diables, que han cremat unes 8.000 carretilles.

El seu pas pel passeig de Misericòrdia ha evidenciat que no s'hauria pogut fer l'acte, o almenys hauria sigut complicat, amb el públic assegut a les cadires i les grades. Tots els reusencs que han volgut veure la Baixada eren a les voreres, i les localitats han quedat constantment sota els paraigües de foc dels Diables. L'acte ha acabat a la rotonda del Santuari, amb l'habitual encesa conjunta de sortidor vermell.

Molts Diables de Reus encenent sortidors vermells davant del santuari de Misericòrdia
Els Diables han acabat la Baixada amb l'encesa conjunta de sortidors vermells | Laia Solanellas

Els Xiquets de Reus han pres la plaça per recuperar, també les actuacions. Estaven limitats pel protocol casteller actual a construccions de set pisos. Els de la camisa avellana han fet un tres de set, un dos de sis i un pilar de cinc.

Han rematat l'actuació amb tres pilars de quatre. Per als Xiquets, l'actuació d'avui no suposava només tornar a plaça després de l'aturada per la pandèmia. Ha significat també prendre's el pols de cara a la Diada del Mercadal de la setmana vinent.

Els Xiquets de Reus aixequen tres pilars de quatre davant del Santuari de Misericòrdia
Els Xiquets de Reus han tornat a actuar amb la mirada posada en la Diada del Mercadal | Laia Solanellas

Amb tots els castells descarregats, el foc ha tornat a fer-se amb la façana del Santuari de Misericòrdia. Han començat les enceses de la Víbria i del Drac, i una espectacular Carretillada ha enfilat la traca final de les Festes d'enguany. El castell de focs posterior ha tancat l'activitat al santuari, mentre Koeman i la Terrasseta de Preixens ho han fet al Parc de la Festa.