Imatge virtual de la plaça del Víctor de Reus amb més espai per als vianants

La reforma del carrer Ample de Reus, per a Batlle i Roig, autors de l'avantprojecte

L'estudi d'arquitectura també és responsable dels projectes de la Boca de la Mina i del pavelló del Molinet

Batlle i Roig Arquitectura seran els encarregats de planificar la reforma del carrer Ample de Reus. Es tracta del mateix estudi que ja va fer l'avantprojecte de la zona. De fet, també són els responsables dels projectes de la Boca de la Mina i del Pavelló del Molinet.

En aquest cas, l'Ajuntament de Reus ha adjudicat la redacció del projecte executiu i la direcció d'obra de la reurbanització del carrer Ample amb un pressupost de 114.779,80 euros. Inclou la plaça del Víctor i la del pintor Fortuny, tal com es va presentar fa uns mesos. La intervenció s'ha dividit en tres fases, segons explica el govern, per facilitar que es puguin dur a terme progressivament.

La primera serà la de la plaça del Víctor, amb l'inici de les obres previst pel setembre d'enguany amb una partida reservada de 668.000 euros. El projecte haurà de quedar redactat dos mesos després de formalitzar el contracte d'adjudicació. Deu mesos després de la formalització, Batlle i Roig haurà de lliurar els projectes executius de la plaça del pintor Fortuny i del carrer Ample.

Prioritzar els vianants i donar continuïtat a l'eix central

El govern local detalla que es persegueixen diferents objectius amb aquesta reforma. Un dels principals és la pacificació de la mobilitat. Inicialment s'havia plantejat invertir el sentit de circulació del carrer Ample.

Així es va plantejar quan es va presentar l'avantprojecte de reforma de tota la zona nord, que inclou el passeig de Mata. Segons es va exposar, el carrer Ample es convertiria en una via de baixada des del passeig de Mata fins al carrer de Gaudí. El tram inferior, entre la plaça de la Llibertat i el carrer de Gaudí, es mantindria de pujada.

Amb aquest canvi es volia dispersar la circulació actual del carrer Ample entre els vials paral·lels. Finalment, però, s'optarà per una vianalització similar a la del raval de Santa Anna. Sense prohibir totalment la circulació de vehicles, sí que es limitarà molt.

Hi seguiran circulant els veïns, els serveis d'emergència i els de logística i repartiment. El que es manté d'aquella idea és l'actuació prevista al passeig de Mata, on s'ha de fer un aparcament subterrani de la xarxa municipal. També es reduirà l'actual aparcament en superfície i dues de les tres rotondes actuals.

Pel que fa a les mesures previstes al carrer Ample, han de servir per «donar prioritat de pas als vianants». També es vol «construir un eix cívic que doni continuïtat a l'eix central de la ciutat». A la pràctica això ha de permetre «millorar la connectivitat entre l'estació de tren i el centre».

A més també es vol «integrar el verd com a infraestructura ecològica bàsica». Es preveu que la reforma urbanística impliqui incorporar punts de wifi públic i sensors de la qualitat de l'aire. En concret a la plaça del Víctor s'hi volen incorporar una sèrie d'elements i mesures.

A través del carrer del carrer Alt de Sant Josep es vol establir una connexió amb el futur Centre Cívic Gregal, al carrer de Castellvell. El voltant de la plaça quedarà amb plataforma única i amb més vegetació que l'actual. És la mateixa filosofia amb la qual s'ha d'actuar, segons s'ha anunciat, al carrer Ample.

Se'l vol deixar com una continuació de l'eix dels carrers de Monterols i Llovera. S'hi reduirà el nombre de places d'aparcament i es farà de plataforma única. L'objectiu, novament, és que els vianants guanyin protagonisme i en perdin els cotxes i la resta de vehicles.

Canvis notables a la futura plaça del pintor Fortuny

A la plaça del pintor Fortuny s'hi vol actuar amb objectius similars. Segons detalla l'Ajuntament, també es vol reduir el trànsit a la plaça i deixar l'espai amb plataforma única. Principalment es millorarà la connexió amb la plaça de la Llibertat.

Segons l'avantprojecte que es va presentar, els canvis de circulació també seran notables. La idea inicial és que es deixi de circular entre el Condesito i la plaça de la Llibertat. Els carrils actuals desapareixeran sota la plataforma única, unint la plaça del pintor Fortuny amb la zona on hi ha l'entrada al pàrquing subterrani.

A canvi, el carril que actualment està deshabilitat entre aquesta entrada i la plaça de la Llibertat es recuperarà. Els cotxes podran circular per la part superior de la plaça per anar cap al carrer Gaudí, com fins ara. No podran fer-ho, però, per anar cap a l'avinguda de Prat de la Riba.

Aquesta ruta la faran baixant entre la plaça de la Llibertat i l'entrada a peu al pàrquing. Al final d'aquest carril es podrà circular cap a l'esquerra, per la part inferior de la plaça. Si es gira a l'esquerra, el carril inferior connectarà amb l'avinguda de Prat de la Riba.