Les biblioteques municipals de Reus recorden la fi de la Guerra Civil Espanyola

Es recordaran diversos esdeveniments importants de la història durant els mesos de gener i febrer

Les biblioteques municipals de Reus recordaran la fi de la Guerra Civil Espanyola, així com diversos esdeveniments importants de la història  durant els mesos de gener i febrer de 2019.  Mitjançant exposicions i activitats la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera, duran a terme  un cicle de record a fets i persones significatives de la història sota el nom «Fem Memòria».

 

 

«Fem Memòria» un projecte de record a Reus

Aquest projecte està impulsat per l'Arxiu Municipal de Reus i des de l'Institut Municipal Reus Cultura que enguany,  amb motiu dels 80 anys de la fi de la Guerra Civil Espanyola, engeguen el projecte «Fem Memòria». La Biblioteca Central Xavier Amorós mostrarà una exposició des del 14 de gener i fins a l'1 de febrer sota el nom «Fem Memòria: 75è aniversari de la Batalla de l’Ebre», elaborada pel Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre i posteriorment, del 2 al 22 de febrer una altra, «Això era i no era: Maria Aurèlia Capmany entre nosaltres», sobre la vida de l'autora.

Exposició de Txernòbil a la Pere Anguera

En aquesta línia, la Biblioteca Pere Anguera també acollirà una exposició del professor Jorge Franganillo, sota el nom  «Txernòbil: la ciutat del silenci. 30 anys després de l’accident».  Una mostra de 15 fotografies sobre el desastre de Txernòbil de l'any 1986. Tanmateix, el dijous 7 de febrer 18.30 hores, la biblioteca acollirà el cicle «Coneixement en creixement» de Jorge Franganillo que a més presentarà l'exposició.

Imatge d'arxiu de la biblioteca Pere Anguera de Reus
Imatge d'arxiu de la biblioteca Pere Anguera de Reus | TarragonaDigital.com

 

Diverses activitats ompliran gener i febrer a les biblioteques

Altres activitats que es realitzaran en paral·lel són per exemple  el cicle «Punt de lectura»  de la Guerra civil en la literatura o sobre la literatura de Maria Aurèlia Campany a la Biblioteca Central Xavier Amorós, el  club de lectura vermell 'L’enemic' de David Cali a la Biblioteca Pere Anguera, o bé l'activitat «Contes de Pau» per commemorar el Dia de la Pau i la No-Violència en motiu de la mort de Gandhi el 31 de gener a les dues biblioteques.

També s'iniciarà el cicle «Coneixement en Creixement»,  una activitat que vol donar a conèixer aquelles persones que s'han proclamat expertes en alguna matèria a partir de la investigació. A més, es realitzarà un punt de trobada, l'«English Point», per a la tertúlia en anglès sobre un llibre proposat per la Biblioteca Central Xavier Amorós. Els horaris de les activitats es poden trobar al següent enllaç.