Façana de l'Oficina d'Habitatge de Reus

La Borsa de Lloguer de Reus intensifica la difusió per incrementar el parc d'habitatge

La regidoria vol «garantir un parc d’habitatge a Reus que cobreixi les necessitats de la ciutadania»

La Borsa de Lloguer de Reus intensifica la seva difusió per incrementar el parc d'habitatge de la ciutat sota gestió municipal. Amb aquest objectiu s'ha posat en marxa una campanya informativa dirigida als propietaris d'immobles que els tinguin llogats al mercat privat. A través de fulletons físics repartits amb bustiatge i d'anuncis a les xarxes socials, el govern local espera incrementar el nombre de pisos de la Borsa de Lloguer municipal.

La nova campanya de difusió té per lema Lloga amb la garantia de l’Ajuntament de Reus i se centra a subratllar els avantatges que implica integrar els immobles a la borsa pública. En primer lloc destaquen que el cobrament mensual del lloguer està garantit pel consistori. Com en el cas de bona part de les borses d'habitatge que són públiques, el preu del lloguer no queda tan cenyit al preu del mercat privat.

Per contra, el cobrament del lloguer mensual queda cobert encara que els inquilins no se'n facin càrrec per les circumstàncies que sigui. Amb la mateixa filosofia, segons recorden des de l'Ajuntament de Reus, la borsa compta amb una assegurança que permet cobrir els desperfectes que es puguin produir al pis llogat. La tramitació administrativa del contracte es fa a través de l'Oficina de l'Habitatge local, que també s'encarrega de la mediació, si cal, amb qui llogui el domicili.

La regidoria d'Habitatge de Reus recorda que formar part de la borsa també permet accedir a bonificacions de l'IBI i a la tramitació de sol·licituds d'ajuts a la rehabilitació d'immobles que s'obrin. En la mateixa línia es facilita una assegurança multirisc i un servei d'assessorament jurídic i tècnic als propietaris amb pisos a la borsa. L'objectiu d'aquest programa, segons subratllen des del consistori, és «garantir un parc d’habitatge a Reus que cobreixi les necessitats de la ciutadania».

Tenint en compte la situació del mercat de l'habitatge a la ciutat es busca «involucrar els propietaris de pisos buits que permetin cobrir la demanda». Per fer-ho es reforça la campanya de difusió sobre la borsa de lloguer de Reus a través dels fulletons i els anuncis a les xarxes socials. També s'han intensificat els serveis d'atenció com el 977 010 071 o el correu habitatge.lloguer@reus.cat.