El Castell del Cambrer de Reus s'ha habilitat per acollir la Botiga de la Festa Major

La Botiga de la Festa Major de Reus obre aquesta tarda amb novetats d'enguany

Es repartiran 5.000 domassos gratuïts | Aquest divendres neix el cicle de Música als Masos

La Botiga de la Festa Major de Reus obre aquest divendres, 17 de juny, a la tarda. Ho farà a la plaça del Castell a dos quarts de sis de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre. Aquest horari s'ampliarà els dies més forts de Sant Pere.

Del 17 al 30 de juny, la Botiga de la Festa obrirà en horari de tarda. El dissabte 18 i del 25 al 29 de juny, també obrirà de dos quarts d'onze del matí a dos quarts de dues del migdia. S'hi podran trobar els productes de marxandatge de Reus Cultura, amb alguna novetat.

El regidor de Cultura, Daniel Recasens, explica que «hem fet un esforç especial per intentar vestir la ciutat de festa». Per una banda, perquè s'ha recuperat el concepte de la samarreta de Festa Major, adaptant-ne el cartell. A més, a la botiga es distribuiran 5.000 domassos perquè els reusencs els pengin als balcons.

També serà el primer any que, a alguns comerços del carrer Major, hi haurà lones ignífugues per substiruir els cartrons a l'hora de protegir els vidres del foc dels Diables. Per últim, la voluntat de «vestir la ciutat de festa» culminarà amb les gorres que obtindran els infants que han treballat les Capses de la Festa Major

Aquestes capses d'aprenentatge implicaven un enigma que la canalla ha hagut de descobrir. Havien de trobar les claus de Sant Pere, i els que ho hagin fet, podran recollir el seu regal per la Botiga de la Festa el 18 de juny. Durant la resolució de l'enigma hauran obtingut una polsera, que és el que podran bescanviar per la gorra.

Neix el cicle de Música als Masos

Encara dins dels actes previs a la Festa Major de Sant Pere, aquest divendres arriba la primera edició de Música als Masos. Es tracta de tres concerts simultanis a Mas Carandell, a Mas Anglès i a Mas Iglesias. Començaran tots tres a dos quarts de nou del vespre i l'entrada és lliure i gratuïta.

Recasens exposa que aquest cicle «respon a moltes de les voluntats que giren al voltant de la programació de la Festa Major». «Ofereix una oportunitat a nous músics per donar a conèixer les seves creacions», afegeix. Destaca, també, que «aconseguim repartir per la ciutat les activitats de la festa» amb reclams com «les nits gairebé d'estiu i els marcs incomparables on tenen lloc els concerts».

El cartell de Música als Masos compta amb Paula Fitzz, Ralphie i Las bajas pasiones a Mas Carandell. A Mas Iglesias hi tocaran Remei de Ca la Fresca, Power Brkas, Diamante Negro i Kkoscha. A Mas Anglès ho faran Lobster Tribe, Combo Pacheco i Koko-Jean & The Tonics.