L'aparador d'una sabateria del raval de Santa Anna de Reus posat sobre una taula al carrer

Reus recupera Les botigues al carrer aquesta setmana

El Tomb de Reus torna a organitzar aquesta iniciativa de promoció comercial

El Tomb de Reus torna a treure les botigues als carrers del centre de la ciutat aquesta setmana. Entre dimecres 2 de març i el dissabte dia 6, els establiments de l'associació comercial recuperen la campanya Les botigues al carrer. Amb 22 anys de trajectòria, es tracta d'una iniciativa que arriba a la 43a edició aquestes rebaixes.

Des de fa més de dues dècades s'organitzen Les botigues al carrer com una manera d'acabar definitivament els períodes de rebaixes tant d'hivern com d'estiu. A més de la implicació de l'entitat impulsora, El Tomb de Reus, també hi pren part la Unió de Botiguers a través de la participació d'alguns dels seus associats. Des de l'Ajuntament es veu com un actiu promocional de la ciutat, motiu pel qual també hi dona suport.

Des de l'organització es plantegen Les botigues al carrer com «la gran festa del comerç» a la qual, de fet, participen establiments d'un ampli ventall de sectors. L'objectiu és promocionar de manera especial el tram final de les rebaixes i els descomptes i les ofertes de les botigues. La iniciativa acaba portant més moviment al carrer i es confia que també més afluència de compradors tant de la ciutat com de fora.

A més de la ciutadania local, la campanya està pensada per atraure públic potencial de la zona d'influència de Reus. Es vol subratllar especialment l'atractiu comercial de la capital del Baix Camp en dos moments concrets de l'any, les rebaixes. La pandèmia ha afectat aquesta iniciativa durant dos anys, de maneres diferents.

Malgrat l'impacte que hi hagi pogut tenir el coronavirus fins ara, però, la primera edició del 2022 es planteja amb un objectiu a mitjà termini. La voluntat és que aquesta edició de Les botigues al carrer serveixi per anar recuperant la normalitat en la mesura que sigui possible. Algunes mesures i restriccions persisteixen, com les mascaretes als interiors i en aglomeracions.

Tot i això, la voluntat és recuperar almenys el carrer i les activitats a l'aire lliure. Les mesures econòmiques dels dos darrers anys han pogut ajudar a parar el cop al comerç, però el sector confia recuperar múscul per si mateix.