Imatge d'una de les monges preparant una fornada de galetes

Les Germanes Clarisses de Reus, afectades per un brot de coronavirus

Les religioses han hagut d'aturar la producció dels seus coneguts dolços

Un brot de Covid-19 ha obligat a aturar la producció de les conegudes galetes i dolços de les Germanes Clarisses de Reus. Segons ha avançat el 'Diari Més', algunes de les religioses han donat positiu en coronavirus, motiu pel qual han hagut de tancar l'obrador la seva tasca durant uns dies. En aquests moments, al monestir hi viuen 12 monges, de les quals 5 es dediquen a l'elaboració de les galetes.

Al mes de març, quan va esclatar la pandèmia, les Germanes Clarisses ja van aturar la producció de dolços per adaptar-se a la situació de confinament, i també van haver de tancar l'església, sense poder celebrar l'eucaristia diària i la missa del diumenge. 

Justament aquest dimecres es donava a conèixer el brot de Covid-19 que ha afectat una altra comunitat de monges. Gairebé totes les religioses de la Congregació de les Carmelites del Vedruna de Tarragona, 34 de 35 monges, han donat positiu i 3 han perdut la vida per culpa del virus.

Sis anys fent dolços

Les Germanes Clarisses del Monestir de Santa Clara de Reus farà uns sis anys i mig que van decidir canviar les labors de costura, planxat i brodat, per l'elaboració de diferents galetes i dolços. Van habilitar l'antic galliner del monestir i el van reconvertir en un obrador del qual cada dia —en una situació normal— en surten entren 400 i 500 dolços

Fan cinc tipus diferents de galetes: d'avellana, de taronja, de xocolata, integral amb panses i d'anís, tot i que les més conegudes i les que més es venen són les d'avellana. Tots els dolços estan fets de manera artesana, amb productes 100% naturals i sense additius, conservants ni colorants. Així doncs, caldrà esperar unes setmanes fins que les monges es tornin a posar el davantal i puguin tornar a delectar-nos amb la seva varietat de galetes.