Imatge de l'exterior de la Residència Ítaca-Fortuny de Reus

Salut detecta un brot de coronavirus a la residència Ítaca-Fortuny de Reus, amb 55 positius

Hi ha 52 residents i 3 treballadors infectats, de moment

Nou brot de coronavirus a una residència d'avis de Reus. El Departament de Salut ha informat, aquest dijous, 22 d'octubre, d'un nou brot de Covid-19 a la Residència Ítaca-Fortuny amb un total de 55 positius, dels quals 52 són residents i 3 són treballadors. La majoria dels infectats són asimptomàtics o tenen símptomes lleus. 

Els 55 positius s'han detectat després que s'hagin realitzat cribratges periòdics de seguiments que es realitzen als professionals de la residència per part de l'Equip d'Atenció Primària. Va ser en aquests cribratges quan es van detectar els 3 treballadors positius, moment en què es van començar a fer les proves a tota la residència.

Salut ha apuntat que, per tal de sectoritzar la residència, s’ha activat el cos de Bombers de la Generalitat, que ajudaran en la mobilització de llits i la desinfecció del centre. Així mateix, aquest divendres, 23 d'octubre, es farà una visita per part dels tècnics de Salut Pública per a l’assessorament i revisió de circuits, sectorització i utilització d’EPI.

Per tal de mantenir els residents a la residència, al llarg de la tarda d'aquest dijous es dotarà la residència 15 concentradors d’oxigen per si els requereixen. A més, els professionals del CAP i de l'Hospital de Sant Joan de Reus es troben en contacte permanent amb l'equip de la residència.