Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de part del govern de Reus a la sala de premsa de l'Ajuntament

Carles Pellicer: «Estem fent les coses bé, però no podem abaixar la guàrdia»

Les últimes dades indiquen, segons exposa el govern, que les darreres mesures han tingut un efecte positiu

Imatge de part del govern de Reus a la sala de premsa de l'Ajuntament
L'alcalde de Reus i part del govern han exposat la situació actual del brot de coronavirus | TarragonaDigital

Reus va per bon camí però no es pot abaixar la guàrdia. Amb aquest missatge ha volgut tancar la setmana Carles Pellicer, alcalde de la ciutat, durant una compareixença de premsa feta aquest divendres. Quan fa una setmana que es van anunciar noves mesures per fer front específicament al brot de Covid-19 Reus, des del consistori es vol transmetre un missatge de tranquil·litat a la població.

«Estem fent les coses bé, però no podem abaixar la guàrdia», ha resumit Pellicer. Ha insistit que «la situació a Reus és d'alerta, però no és d'alarma», anàlisi que es comparteix des del departament de Salut segons ha afirmat l'alcalde. Un segon missatge que s'ha volgut deixar clar és que la situació de Reus no és tan diferent de la de la resta de Catalunya.

«Aquest no és un problema només local; no és un problema de Reus, és un problema de país, i el que estem fent els reusencs ha de servir d'exemple a tothom», ha declarat. Per últim, també ha volgut llimar aspreses amb el sector de la restauració, on no va agradar gaire, principalment, que es demanés a la ciutadania que no s'anés a bars ni restaurants.

En aquest sentit, ha afirmat Pellicer, «el comerç i el sector de la restauració són un exemple, estan adaptant-se i continuen prestant el mateix servei de qualitat amb garanties de seguretat». Tot plegat mentre es manté el missatge que cal ser més escrupolós que mai durant les pròximes dues setmanes per minimitzar el risc que suposa la tornada a l'escola i a bona part de l'activitat social habitual.

Si no s'aplana la corba, s'incrementaran les restriccions

Segons ha exposat l'alcalde aquest divendres, «les darreres dades confirmen una notícia positiva, que és que s'està produint a Reus una tendència a la baixa de l'índex de rebrot». Ha volgut deixar clar que «en cap cas estem en la situació del mes d'abril passat», i ha destacat que «la ciutadania està fent les coses ben fetes i les mesures que hem adoptat comencen a donar resultats».

La data clau, no només a Reus, sinó arreu, és el 14 de setembre. «Hem de començar el curs escolar amb la màxima normalitat possible», ha sentenciat. «Si fem bé les coses, aplanarem la corba abans de l'inici del curs, i si no, haurem d'aplicar altres mesures, però confiem que no sigui així».

«L'objectiu és aplanar la corba en dues setmanes; les mesures són adequades, així ho confirmen les dades», ha conclòs Pellicer. A la compareixença de premsa l'han acompanyat la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i la de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, a més del regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats.

Ha estat aquest darrer qui ha insistit en la situació sanitària a curt i mig terme. «Quan els nens i les nenes van a l'escola és quan l'economia torna a funcionar, l'activitat social torna a funcionar, etcètera; hem d'arribar a aquest moment en les millors condicions possibles per tal que aquella primera línia de mesures com els tancaments de serveis, siguin tan lleugeres com sigui possible».

Aquestes mesures, que segons Subirats no s'han establert enlloc, no són difícils d'imaginar. «No estan descrites però a l'imaginari de tothom hi poden ser molt clares; tothom sabem què va passar a principis d'estiu a Lleida, tothom vam viure els mesos de març, maig i juny que vam viure, podem tornar on sigui en funció de quin sigui el risc».

Subirats ha volgut incrementar la consciència social en relació amb els casos de coronavirus asimptomàtics. «Tota la ciutadania ha de ser conscient que tots podem ser portadors del virus de la Covid-19 i no ser-ne conscients perquè som asimptomàtics, però en som portadors».

«Alhora, tota la ciutadania hauria de ser conscient que pot estar al costat d'algú que sigui portador», ha sentenciat. Ha insistit, encara, que «això afecta tothom, a homes, a dones, a gent gran, a gent jove, a rendes altes, a rendes baixes, a nova ciutadania, a gent que ha nascut aquí...».