Facultat de Medicina de la URV a Reus

Brot de covid-19 a la Facultat de Medicina de Reus després d'una festa d'estudiants

S'ha detectat una trentena de positius arran d'un cribratge | S'han suspès les classes i ajornat les pràctiques

La pandèmia segueix el seu curs amb nous contagis i hospitalitzacions cada dia i així ho demostra el departament de Salut. La covid-19 continua afectant les persones, mentre s'espera l'arribada definitiva de la variant Òmicron. 

Una de les últimes conseqüències de la pandèmia s'ha viscut a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV a Reus. Segons informa el Diari Més, s'ha deixat de fer classes presencials i s'han suspès les pràctiques dels alumnes als centres on les estaven fent.

El brot que s'ha detectat a la facultat reusenca és resultat d'una festa que es va celebrar el passat 25 de novembre. Un dels estudiants de la URV, tot i estar vacunat, va presentar símptomes vinculats amb la covid-19 i va alertar d'aquesta situació al centre universitari, segons l'esmentat mitjà. 

Posteriorment, es va fer un cribratge al centre universitari. De moment, entre els alumnes que s'han fet la prova, hi ha una trentena de positius. Tots ells haurien rebut el vaccí contra la covid-19 i no tindrien símptomes, és a dir, són asimptomàtics. De resultes d'aquests positius, s'estan controlant una setantena de contactes estrets. 

Per tot plegat, la URV ha pres la decisió preventiva d'aturar les classes presencials. Així mateix, els alumnes que estaven fent pràctiques a centres sanitaris també les han aturat. 

Una mesura que es durà a terme fins al pròxim 12 de desembre, mentre s'imparteixen classes en línia. Aquesta data marcarà una nova avaluació de la situació que es viu al centre i si es permet reobrir la facultat o cal continuar amb el tancament i les mesures que s'han implantat.