Imatge dels rètols de '112 Emergències' que coronen el centre de Reus

Detecten un brot de Covid de treballadors d'una sala d'emergències del 112

16 treballadors de la sala del 112 de Reus han resultat afectats

La cinquena onada del coronavirus continua causant estralls a Catalunya. En una jornada on s'han registrat 2.495 nous contagis i 21 morts més a causa de la malaltia, s'ha fet públic que una sala d'emergències del 112 ha detectat un brot de la Covid.

Els fets, segons recull el mitjà 'Diari Més', s'han registrat a la sala localitzada a Reus, a la comarca del Baix Camp. En total, 16 treballadors de l'empresa han resultat afectats pel brot de coronavirus.

La notícia ha saltat a la llum poc després de l'anunci d'una vaga indefinida que ha realitzat el sindicat CGT. Aquesta s'iniciarà a partir del dia 21 d'aquest mes d'agost, i afectarà els centres d'emergències del 112 de Reus i de la Zona Franca de Barcelona.

Està previst que avui comencin els serveis de desinfecció

Davant el brot registrat a la sala d'emergències del 112 de Reus, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) del cos Mossos d'Esquadra ha decidit prendre mesures. En aquest sentit, l'organització ja ha denunciat els fets al Servei d'Administració de la Regió Policial del Camp de Tarragona, així com a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d'Interior.

Malgrat que avui mateix ja està previst que comencin els serveis de desinfecció en algunes zones de l'empresa —com la sala 112, a banda d'altres espais comuns com el menjador i els vestuaris de l'edifici—, el sindicat ha demanat que es duguin a terme una sèrie d'accions.

Diverses persones de la plantilla han estat enviades a casa 

Així, l'organització ha manifestat la seva voluntat sobre el fet que es prenguin mesures que tinguin com a objectiu frenar la transmissió i tallar els contagis. En aquest sentit, han demanat que es desinfecti tot l'edifici i han reclamat que el servei ordinari quedi assegurat, amb l'objectiu d'evitar que els efectius policials rebin una càrrega major de treball.

De moment, està previst que el servei d'aquesta sala del 112 quedi cobert amb hores extraordinàries.

Per la seva part, diversos treballadors que són especialment vulnerables ja han començat a ser enviats a casa. Ara, caldrà esperar que el Servei d'Administració de la Regió Policial segueixi els protocols establerts pel Departament de Salut de la Generalitat en relació amb el cribratge massiu que està previst que duguin a terme.