Un autobús municipal de Reus de la línia del barri Gaudí passant pel passeig de Mata

Reus ofereix bus gratuït per als 11.000 estudiants de la ciutat durant una setmana

Els alumnes disposaran de bitllets gratuïts per anar i tornar de l’institut a través de codis QR o de l’app de Reus Transport

L'empresa municipal Reus Transport activa un any més la campanya per promocionar l'ús del transport públic entre la gent jove i ho fa amb una de les iniciatives que tenen més èxit. Es tracta de la gratuïtat dels busos municipals durant una setmana per als 11.000 estudiants d'institut de la ciutat.

Així doncs, del 12 al 16 de setembre, tornarà a ser la setmana del transport gratuït per als alumnes que vagin als instituts reusencs. Aquests podran utilitzar els busos i estalviar-se l'import, per anar i tornar, gràcies a uns codis QR o a l'aplicació per a mòbils de Reus Transport.

Promoure l'ús del transport públic entre els més joves

D'aquesta manera, Reus Transport promou un any més l'ús del transport públic entre els joves que estudien secundària, batxillerat i formació professional. S'entregarà a tots ells un fulletó amb informació i un punt de llibre que incorpora dos bitllets en format codi QR per a cada dia, un d'anada i un de tornada, que permeten viatjar de 7 a 9 del matí, i de 2 a 6 de la tarda.

La campanya també s'estén als alumnes de l’Escola Oficial d’Idiomes, el Mas Carandell i l’Escola d’Art i Disseny. La presidenta de Reus Transport, Marina Berasategui, ha explicat que «repetim un any més aquesta campanya perquè és una bona oportunitat per incentivar els joves a fer servir el bus públic com a mitjà de transport habitual».

L'objectiu és, segons Berasategui, «fomentar un canvi d’hàbits i avançar cap a una mobilitat més sostenible».

Cal recordar que Reus Transport ja disposa de targetes multiviatges amb descomptes sobre la tarifa general per als estudiants. Es tracta de la Targeta T-Jove, per a persones de 12 a 30 anys empadronades a Reus. 

A més a més, des del dijous 1 de setembre i fins al 31 de desembre d'enguany, Reus Transport aplica la rebaixa d'un 30% als preus de totes les targetes multiviatge, pel què la T-Jove passa de 6,30 a 4,40 euros. Es ven i es recarrega al Casal de Joves, però la recàrrega es pot fer també a tots els punts de venda distribuïts per la ciutat.