Una nena amb un llibre

Busquen voluntaris i voluntàries per impulsar la comprensió lectora a Reus

Cinc escoles de la capital del Baix Camp s'han sumat al programa LECXIT, impulsat per la Fundació Bofill

El programa LECXIT, promogut per la Fundació Bofill, té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants de 4t, 5è i 6è de primària en situació de vulnerabilitat. A Reus, amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn que es gestiona des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, incorpora a partir d'aquest gener i fins al mes de maig vuit centres educatius al programa de Suport Educatiu.

Aquest programa està format pel suport en la millora de la comprensió lectora, Lecxit, i pel suport en la millora de l’aprenentatge de les matemàtiques, Math Tutoring. Els nous centres pel programa Lecxit són l'Escola Marià Fortuny, l'Escola Pompeu Fabra, l'Escola Rosa Sensat, l'Escola Rubió i Ors i l'Escola General Prim. Aquests nous punts s'incorporen als ja existents: la Biblioteca Central Xavier Amorós, el Centre La Rambla i la Biblioteca Pere Anguera.

Pel que fa al Math Tutoring, els centres que se sumen al programa són l'Escola Prat de la Riba, l'Escola Sant Bernat Calvó i l'Escola Sant Pau. En aquest sentit, es busquen voluntaris i voluntàries per impulsar la comprensió lectora a Reus. Els interessats han de disposar una hora lliure a la setmana i es poden inscriure a través del següent enllaç.

A Catalunya, 1 de cada 4 infants té un nivell lector baix o mitjà-baix

El 25,2% de l’alumnat de Catalunya té un nivell baix o mitjà-baix de comprensió lectora a 6è de primària. És a dir, 1 de cada 4 infants quan finalitza la primària no aconsegueix assolir un nivell lector que li garanteixi comprendre amb facilitat allò que llegeix i assegurar així el seu èxit educatiu i social.

Els infants amb un baix nivell de comprensió lectora, tot i saber llegir i fer-ho amb fluïdesa, presenten dificultats per interpretar causes i conseqüències en una història, distingir la informació rellevant a una taula, gràfic o imatge, i integrar tota la informació d’un text per argumentar la seva importància, entre d’altres.

Actualment, el programa compta amb una xarxa de quasi 300 espais LECXIT a 150 municipis on més de 1.900 persones voluntàries acompanyen setmanalment un infant per a fer de la lectura una experiència divertida i apassionant.