Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Daniel Recasens al faristol de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Les escoles bressol municipals de Reus obren la preinscripció i preveuen recuperar una matriculació ordinària

«Al llarg del curs es va anar ressituant en una matrícula gairebé ordinària; res fa pensar que hi hagi una davallada important de places»

Amb la situació de pandèmia en vies d'anar de baixa, la preinscripció a les escoles bressol municipals de Reus s'obre dilluns vinent amb la previsió que es vagi regularitzant una situació que, el curs passat, va patir l'impacte de la Covid-19. El regidor d'Educació, Daniel Recasens, apunta que «suposem que hi haurà, en menor mesura que l'any passat, un encaixonament progressiu; res fa pensar que hi hagi una davallada important de places».

«La tendència demogràfica és la que és i l'impacte de la covid ens va portar a una situació diferent, però també és cert que els moviments al llarg del curs es van anar ressituant en termes de matrícula gairebé ordinària», ha recordat en referència al curs passat.

Es manté la tarifació social d'aquest servei municipal, que ofereix 268 places més les 157 d'escoles bressol privades. «Estem convençuts que no hi haurà problemes de places, tot i que si la sol·licitud rebuda superessin el nombre de places, s'ordenarien segons la puntuació i se sortejaria», planteja Recasens.

La prematrícula s'obre dilluns i la matrícula serà a principis de juny

Les sol·licituds per demanar plaça ja es poden descarregar a través del web municipal, i la preinscripció escolar començarà dilluns vinent, 10 de maig i s'allargarà fins al 21 de maig. A partir d'aquí, el dia 27 de maig es publicaran les llistes amb els barems de puntuació.

Serà el 2 de juny quan es faci pública l'oferta definitiva de places i, entre el 7 i el 17 de juny les famílies podran matricular definitivament els seus infants. En el cas de la preinscripció, «no té pes específic l'ordre d'arribada», sinó que l'únic criteri és el de la puntuació, que ha quedat establert de la manera següent:

—Si l'alumne té germans matriculats al centre o algun dels seus progenitors hi treballa tindrà 40 punts.

—Si viu a Reus, que en aquest cas és una sola zona escolar, tindrà 30 punts.

—Si els dos progenitors estan treballant o es troben en ERTO, 30 punts.

—Si un progenitor treballa i el segon està en excedència per reincorporar-se aquest 2021, 25 punts.

—Les famílies nombroses i les monoparentals tindran 15 punts.

—Si la família és beneficiària de la renda mínima d'inserció tindrà 10 punts.

—Si l'alumne, algun germà o algun dels progenitors pateix una discapacitat del 33% o superior tindrà 10 punts.

Per any de naixement de les criatures, per a les nascudes enguany es preveuen 54 places municipals i 33 de privades; per a les que van néixer l'any passat, 124 de municipals i 62 de privades, i per a les nascudes l'any 2019, 90 places municipals i 62 de privades.

El curs 2021-2022 es manté la tarifació social; «entenem que és una mesura que empeny directament l'equitat educativa i el suport a les famílies des del moment inicial», afirma Recasens. Segons la tarifa de l'any passat, això permetia establir un ventall entre els 35 euros mensuals pel servei de cinc hores per a les rendes familiars més baixes —o 85 euros pel servei de vuit hores i menjador— i els 375 euros mensuals del servei de vuit hores amb menjador inclòs per al tram de les rendes més altes.