Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert de la runa del celler Vall Llach de Porrera sobre el carrer de les Escoles, l'11 de gener de 2021

La Cambra de Comerç de Reus demana la declaració del Priorat i la Terra Alta com a zona catastròfica

La corporació ha transmès el reclam al conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, perquè l'elevi a l'executiu central

Els efectes de la borrasca Filomena han estat notables a les comarques de Tarragona. Per això, la Cambra de Comerç de Reus ha fet arribar al conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa —també conseller tutelant de les Cambres de Comerç—, la petició per declarar el Priorat i la Terra AltaZona Afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil', és a dir, el que abans es coneixia com a ‘zona catastròfica’. Ara, el govern de la Generalitat hauria de traslladar la demanda al govern espanyol, per tal que la valori.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

La cambra reusenca, precisament, ha tramès aquesta petició després de fer-se públic que el Consell de Ministres aprovava ahir dimarts, 19 de gener, la declaració de zona catastròfica per a les comunitats d’Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Andalusia, Aragó, Madrid, la Rioja i Navarra. La declaració, precisament, es va fer a petició de les mateixes comunitats.

Un impacte «a tots els nivells»

«D’aquí el prec traslladat a la Generalitat a través del conseller d’Empresa», han apuntat des de la Cambra de Comerç de Reus. Els arguments de la corporació es basen, primerament, en l’impacte de la Filomena «a tots els nivells» sobre el territori, amb els casos concrets del Celler Vall Llach, a Porrera, o l’empresa Fermator de Falset. En aquest últim cas, expliquen des de l’ens, «la situació és especialment crítica, atenent que és la companyia més gran de la comarca» i de la qual en depenen 120 famílies.

La petició, signada pel mateix president de la Cambra, Jordi Just, també apunta a la importància de la declaració ZAGEPC per a les administracions locals, «que han de fer mans i mànigues per donar resposta a les necessitats ordinàries dels seus municipis» i que ara es veuen abocades «a fer front a l’impacte extraordinari que ha comportat el temporal». Per això, remarca Just, «cal donar resposta adequada a les necessitats d’un territori que requereix, més que mai, sentir-se confortat per les administracions superiors i com més aviat millor, per no lamentar haver arribat tard».