Imatge d'un bus interurbà en l'entorn de la nova parada d'autobusos

La nova mesura per millorar el trànsit a la nova parada de busos interurbans de Reus

La Guàrdia Urbana de la capital del Baix Camp s'ha encarregat d'instal·lar les càmeres que regularan la circulació de vehicles a la zona

El servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana de Reus ha instal·lat aquesta setmana càmeres de control de cues per millorar la regulació del trànsit als passejos de Prim i de Sunyer. Així mateix, també es vol millorar el trànsit en l'entorn de la nova parada de busos interurbans, traslladada de la plaça del Nen de les Oques al davant de la Biblioteca Xavier Amorós fa poques setmanes.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Reus, els nous dispositius, connectats al sistema semafòric de la ciutat, autoregulen el trànsit segons les noves necessitats de mobilitat detectades a la zona. En aquest sentit, s'ha instal·lat al carrer del Doctor Frías una càmera detectora de la presència de busos que regula els semàfors per facilitar la incorporació d'aquests vehicles als passejos quan sigui necessari.

Així mateix, també s'han col·locat càmeres de gestió de cues als passejos, que afavoreixen la circulació de vehicles pels passejos en cas de major densitat del trànsit.

Aquesta tecnologia ja s'utilitza en altres punts de la ciutat

L'objectiu de l'Ajuntament de Reus és que aquesta novetat tecnològica contribueixi a afavorir la fluïdesa del trànsit. En aquest sentit, el servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana analitza ara els resultats de la mesura incorporada, sense descartar ajustaments un cop passat l'estiu, quan la ciutat recuperi els horaris i la densitat de trànsit habituals.

Des del consistori reusenc, s'ha recordat que aquesta solució implantada al voltant de la nova parada de busos interurbans ja funciona amb bons resultats en altres punts de la ciutat, com el raval de Jesús, la plaça de la Sang i el carrer de l'Amargura.