Els Campaners de Reus se sumen al toc per la Pau

Aquest acte es farà simultàniament a diversos indrets del món amb altres campaners

Per cinquè any consecutiu els Campaners de Reus se sumen al toc de reivindicació per la Pau al món. Els membres de Campaners de Reus faran tocar les campanes de la prioral de Sant Pere, avui dilluns 31 de desembre a les 12 hores del migdia. Aquest acte es farà simultàniament a tot el món en un esdeveniment simbòlic, on els campaners de diferents indrets faran tocar a la mateixa vegada les campanes.

 

Toc de campanes simultànies per la pau 

La iniciativa de fer el toc de campanes per la Pau a Reus va sorgir dels Campaners de la Catedral de Tarragona, que per 25è any consecutiu fan replicar les campanes el 31 de desembre per la Pau. A Reus  la campana de Sant Bernat i la Petra Clàudia, sonaran a les 12 hores interpretant el 'Toc de reivindicació'. Aquestes dues campanes són les més conegudes pels reusencs i reusenques, i estan ubicades al pis superior de la prioral de Sant Pere.

'Toc de reivindicació'

El 'Toc de reivindicació' consisteix a fer tocar la campana més petita «en representació de la veu del poble», segons expliquen els Campaners de Reus. També faran tocar la campana més gran, ja que «és la que ha d'arribar més lluny amb el seu so».  La campana més petita, que és la de Sant Bernat o coneguda popularment com la 'dels gegants', serà ventada, i la més gran, la Petra Clàudia, contribuirà al toc amb el seu repic.

Els Campaners de Reus faran el repic 'Toc de Reivindicació'
Els Campaners de Reus faran el repic 'Toc de Reivindicació' | TarragonaDigital.com

 

Abans que finalitzi l'any, centenars de campaners es posaran d'acord per fer tocar les campanes en un toc a favor de la Pau al món. Es donarà la benvinguda l'any 2019 amb un acte simbòlic i solidari on es reclamarà «un món sense conflictes i on tothom pugui viure en pau i dignitat». 

Els Campaners de Reus actuaran per la Jornada Mundial per la Pau

Els Campaners de Reus és una formació creada pels grups escoltes AEG Montsant Cim i AEG Misericòrdia, que són els encarregats de fer sonar les campanes de la prioral de Sant Pere en esdeveniments especials com la festa major de la ciutat. Aquest any, i per cinquè any consecutiu, els Campaners de Reus seran els encarregats de fer sonar les campanes de la ciutat amb motiu de la Jornada Mundial per la Pau,  que se celebra el dia 1 de gener.