Una caixa amb cinc cadells de gos abandonats a Reus

L'estiu, època clau de l'abandonament animal, que a Reus suposa 3.000 euros de multa

L'Ajuntament impulsa una nova campanya coincidint amb els mesos on es detecten més abandonaments d'animals de companyia

Nova campanya contra l'abandonament animal a Reus. L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament l'ha presentat aquest dilluns, sota el lema Prescindiries de qui més t'estimes?. S'ha impulsat ara, segons detallat el regidor, Daniel Rubio, precisament perquè és quan més convé.

«Aquest període estiuenc, abans i durant les vacances és un dels moments més crítics de l'any», ha afirmat. Segons les dades de les quals disposa l'Ajuntament, és quan més abandonaments es produeixen. És per això que el que es vol fer ara és «continuar incidint en la responsabilitat que comporta tenir un animal de companyia a casa nostra».

La campanya es desenvoluparà a través d'anuncis als mitjans de comunicació i a les xarxes socials. A la normativa actual de Reus, l'abandonament d'un animal de companyia suposa una multa de, com a mínim, 3.000 euros. Durant la presentació, Rubio també ha fet un repàs a l'àmbit de les adopcions

La primera meitat d'enguany s'han adoptat 25 animals de l'Última Llar, l'empresa que explota el servei per a l'Ajuntament. El regidor ha destacat la dinàmica dels darrers tres anys. El 2019 es van adoptar, a Reus, 56 gossos; el 2020 van ser 59 i l'any passat, 66.

Rubio apunta que, des de la darrera campanya, el govern considera fiables les dades de gossos amb xip per calcular el nombre d'animals que hi ha a la ciutat. Recorda que llavors ja es va actuar amb la Guàrdia Urbana i el Col·legi de Veterinaris. La campanya consistia a detectar gossos al carrer i comprovar amb un lector si portaven el xip.

«Se'ls donava un temps generós i prudencial superior als 30 dies, perquè la gent pogués actuar», apunta el regidor. «No vam actuar de forma punitiva», subratlla. Insisteix que és la mesura més efectiva per recuperar un animal que s'hagi perdut o hagin pres de casa seva.

Entre els mesos de gener i juny d'enguany s'han censat 269 gossos i 44 gats a Reus. Actualment hi ha, amb xip, uns 12.000 gossos a la ciutat i 833 gats. Una proporció que suposa més del 10% de la població total de persones segons el padró municipal.