Un patinet elèctric.

Bicicletes i patinets sota control a Reus: nova campanya de la Guàrdia Urbana

S'emmarca en una campanya a tot Catalunya i s'allargarà durant una setmana

Nova campanya de control de ciclistes i vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat de Reus a càrrec de la Guàrdia Urbana. Ha començat aquest dilluns i s'allargarà fins al pròxim diumenge 16 de gener i es tracta de la primera campanya preventiva en matèria de seguretat viària de les que s'han planificat durant l'any 2022.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Reus en un comunicat, aquesta nova campanya, que es fa a tot Catalunya amb la coordinació del Servei Català de Trànsit, «té l'objectiu de conscienciar les persones usuàries de l'ús responsable d'aquests vehicles i les conseqüències d'incomplir la normativa que els afecta».

Els VMP i les bicicletes també han de complir la normativa de circulació

En aquest sentit, els agents de la Guàrdia Urbana incidirà tant en ciclistes i persones conductores de VMP, així com en la resta de conductors que cometen infraccions contra aquests conductors. En aquest cas, s'inclouen el fet de no respectar la prioritat de pas i l'estacionament en zones reservades per a bicicletes.

Des de l'Ajuntament de Reus s'ha recordat que «tant les bicicletes com els VMP tenen la consideració de vehicle i, com a tal, els seus conductors estan obligats a evitar perjudicis, molèsties i perills». En aquest sentit, la policia reusenca vigilarà el comportament en la conducció i el compliment de la normativa, denunciant les infraccions detectades.
 

Es faran controls d'alcoholèmia aleatoris entre els conductors de bicicletes i VMP

Entre altres infraccions que es controlaran, hi ha el fet de circular en bici o VMP per voreres i zones de vianants —amb l’excepció dels monopatins, patinets o aparells similars que ho facin a pas de persones—, circular en bicicleta portant un menor de 7 anys sense seient homologat o sense casc homologat o no cedir el pas en intersecció regulada amb senyal de cediu el pas o STOP.

Així mateix, també es controlarà la circulació de més persones de les que marca el vehicle, el fet de portar auriculars mentre es circula amb VMP o bicicleta, així com sense portar llum o elements reflectants de nit o en situacions de poca visibilitat. La Guàrdia Urbana també realitzarà controls d'alcoholèmia aleatoris.