Dos agents de la Guàrdia Urbana de Reus aturen i parlen amb l'usuari d'un patinet elèctrics

Patinets i bicicletes, objectius d'una nova campanya de control de la Urbana de Reus

La Guàrdia Urbana posa en marxa, aquesta setmana, una campanya de reforç per controlar les possibles infraccions de patinets i bicicletes

Nova campanya de control de bicicletes i patinets elèctrics a Reus. La Guàrdia Urbana ha posat en marxa, aquesta setmana, un programa coordinat pel Servei Català de Trànsit que es torna a centrar en aquests vehicles. És la tercera campanya d'aquesta mena que es fa a Reus, i en aquesta ocasió els agents se centraran a les infraccions que no s'han reduït amb les dues anteriors.

Ha començat aquest dilluns, 4 de juliol, i durarà fins al diumenge, dia 10. Durant aquesta setmana, els agents de la policia reusenca se centraran en els usuaris de patinets que portin més gent de la permesa. També en els que porten auriculars, en els que circulen de nit sense llum ni reflectants i en els que superen la taxa d'alcoholèmia.

Segons apunten des del govern local, les dues anteriors campanyes han reduït un 40% el nombre d'infraccions detectades. La campanya també ha de servir per controlar els ciclistes que circulen per Reus i, per primera vegada, també els conductors de cotxes, motos i altres automòbils. A més de reduir les possibles infraccions comeses pels usuaris de patinets elèctrics o bicicletes, també es vol fer pedagogia entre la resta de conductors.

En concret «es vetllarà per controlar la resta de conductors que cometen infraccions contra aquestes tipologies de conductors». En aquest cas, les infraccions més habitual són «no respectar la prioritat de pas i la parada i estacionament en zones reservades d’estacionament de bicicletes». Tot i això, la Guàrdia Urbana insisteix que l'objectiu de la campanya és «reduir els accidents a les voreres i els espais de vianants».

Tot i centrar-se en les infraccions que no s'han reduït amb les anteriors campanyes, els agents de policia seguiran fixant-se igualment en aquelles que sí que s'han reduït. Es tracta d'accions com circular per voreres i zones de vianants més ràpid que les persones a peu o fer anar el mòbil. Pel que fa als menors d'edat, els responsables de les infraccions que puguin cometre són els seus pares o tutors.

El pròxim canvi que s'espera a la normativa dels vehicles de mobilitat personal és l'obligatorietat de fer servir casc. Ara mateix només és una recomanació, però la nova llei de trànsit ho ha de convertir en obligatori.