Montserrat Caelles a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus, al costat d'una pantalla amb el cartell de la campanya de tardor

Reus activa la campanya turística de tardor per erigir-se en destí de cap de setmana

Es busca atraure el públic català | S'han preparat sortejos i paquets turístics de dos dies

El mes de març passat Reus va canviar la seva marca turística per Reus, ciutat amb geni. Una escapada genial. Aquest dimarts s'ha presentat la seva temporada de tardor, que consistirà en accions dirigides principalment al mercat turístic català. Una vegada més es farà incís en actius com el modernisme, el vermut i l'oferta comercial i gastronòmica.

Es busca, concretament, que els visitants allarguin la seva estada a la ciutat per posicionar-la «com a destinació d'escapades de cap de setmana». Segons exposa el govern local, la campanya s'engega coincidint amb l'aixecament de la majoria de les restriccions imposades arran de la pandèmia. Es vol arribar al turisme de proximitat que aposta pel turisme cultural, gastronòmic i de compres.

Durant aquesta temporada turística es farà servir l'eslògan Reus, una escapada genial. Inclou una sèrie de propostes que es venen en paquets turístics i que compten amb una nit d'hotel, esmorzar i diverses experiències. Alguns exemples son dues visites guiades, la de Casa Navàs i la Ruta del Vermut.

Se segueix apostant, també, per la polsera Visit Reus, que permet l'entrada a cinc espais patrimonials. Son el Gaudí Centre, el Museu d'Art i Història, el d'Arqueologia, el Campanar de la Prioral i l'Institut Pere Mata. Dins de la campanya també es fa una promoció especial del vermut de Reus, l'avellana DOP Reus i l'oli DOP Siurana.

Aquests paquets d'experiències es lliuraran als hotels NH, Breas, Centre i Reus Park. En aquesta línia se sortejaran algunes d'aquestes ofertes turístiques per donar-los més visibilitat amb més premis que durant la campanya d'estiu. En total se sortejaran 50 escapades per a dues persones amb nit d'hotel i 230 experiències individuals.

Es podrà participar en el sorteig a través del web de Reus Promoció a partir d'aquest dissabte, 23 d'octubre. Estarà obert fins a l'1 de novembre i els guanyadors s'anunciaran el dimecres dia 3. Podran fer servir les escapades que hagin guanyat a partir del cap de setmana del 13 i 14 de novembre.

La visibilitat de l'oferta turística de tardor es vol augmentar amb una campanya publicitària que començarà aquest dijous, 21 d'octubre. En concret durant el mes de desembre, alguns mitjans de comunicació també sortejaran paquets turístics. L'Agència Reus Promoció, per últim, també organitza activitats per enriquir aquesta oferta turística.

Al Gaudí Centre hi haurà visites guiades, tallers i scape rooms per a diferents públics. Aquestes activitats començaran el 23 d'octubre i les entrades es podran comprar a través del web de Reus Turisme. A l'Estació Enològica s'hi organitzarà una degustació de vermut per als visitants de la Casa del Vermut i del Vi.