Imatge del carrer Pare Manyanet de Reus després de la reordenació de trànsit

Canvis al carrer del Pare Manyanet de Reus per acabar amb el 'caos' en el trànsit

L’objectiu és millorar la circulació a la zona i solucionar els problemes de retencions, dobles files i excés de velocitat

Moviment de l'Ajuntament de Reus per acabar amb el 'caos' de trànsit que es produeix al carrer del Pare Manyanet. Segons ha informat el consistori, el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana ha reordenat el trànsit del citat carrer, amb l’objectiu de millorar la circulació a la zona, solucionar problemes de retencions, dobles files i excés de velocitat, especialment al voltant de l’Escola Pare Manyanet.

En aquest sentit, l'actuació ha consistit a canviar l’aparcament en bateria d’un dels dos costats del vial per estacionament en filera. Això ha permès ampliar la calçada i instal·lar pilones entre els dos carrils de circulació. D'aquesta manera s'evitarà l'aparcament en doble filera, i que els vehicles que es troben el carril tallat envaeixin l’altre carril en sentit contrari.

En aquest sentit, les pilones instal·lades es configuren també com un obstacle visual, que ha de fer reduir la velocitat dels vehicles i fer guanyar seguretat a la resta d’usuaris de la via.

Zona escolar reservada per a pares i mares d'alumnes

Les actuacions també han suposat la senyalització d'una zona escolar reservada per a pares i mares d’alumnes, per tal que els alumnes baixin i pugin del cotxe amb total seguretat. També s’han eliminat els girs a l’esquerra, des de les sortides dels carrers privats, evitant així els perills d’accident en haver de creuar dos carrils, amb visibilitat limitada.

Finalment, s’ha implantat una rotonda al principi del carrer del Pare Manyanet, amb el carrer d’Antoni Rius i Miró, per tal de facilitar el canvi de sentit dels vehicles i poder tornar pel mateix carrer sense haver de fer maniobres perilloses, que actualment, s’estaven produint. Per aquest motiu s'ha modificat també els estacionaments al carrer d’Antoni Rius i Miró, amb la finalitat que l’accés a la nova rotonda estigui més definit.