Imatge exterior del Gaudí Centre de Reus, a la plaça del Mercadal

El restaurant del Gaudí Centre continuarà tancat després de quedar deserta la licitació

L'espai de titularitat municipal va deixar d'oferir activitat el passat 7 de gener del 2019

El passat mes de juny, l'Ajuntament de Reus va treure a concurs públic l'explotació del restaurant del Gaudí Centre, a la plaça del Mercadal. L'espai de titularitat municipal va deixar d'oferir activitat el passat 7 de gener del 2019, quan els anteriors concessionaris van decidir deixar aquest establiment. Ara, després d'aquest temps, la licitació ha quedat deserta, segons explica el Diari Més.

Sense interès pel restaurant Gaudí Centre

El restaurant del Gaudí Centre era considerat un element clau en la promoció gastronòmica de la ciutat. En aquest escenari, el consistori reusenc, després de posar en marxar la nova licitació, s'esperava posar en marxa per Nadal.

Per fer-ho més atractiu, Redessa, qui ho gestiona, havia ampliat el termini de concessió fins al 2035 per tal de fer la proposta més avantatjosa. Així, el contracte seria per a quinze anys i durant els dos primers hi hauria una exempció del cànon mensual per compensar les adequacions que s'hagin de fer a l'espai.

La crisi sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19, també ha desembocat en una crisi econòmica. Aquest fet ha provocat que les propostes  que podien haver-hi a principis d'any, s'hagin quedat enrere després del coronavirus i totes les seves conseqüències. 

Per poder explotar l'espai gastronòmic de la plaça del Mercadal, el plec de clàusules fixava un cànon mensual d'un mínim de 2.000 euros més IVA. A més, es premiava l'adaptació de l'espai i les terrasses a l'estètica modernista del Gaudí Centre i, a més, s'excloïen cartes de menjar ràpid o per emportar.