La CUP de Reus creu que la Guàrdia Urbana no sap «a qui i a què obeeix»

La formació insisteix que s'ha de convocar la plaça de cap de la Guàrdia Urbana de Reus, actualment vacant, un compromís que el govern va marcar que faria abans de l'inici del 2019

El ple municipal de l'Ajuntament de Reus va aprovar, fa dos anys, convocar noves places d'agent de Policia Local, una de les quals, la d'inspector del cos. Dos anys després, aquesta plaça encara no s'ha convocat, i la CUP de Reus insisteix al govern municipal que es va comprometre a convocar-la abans del 2019. Segons Oriol Ciurana, regidor cupaire, aquest va ser el compromís que va adquirir el govern municipal per boca del regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquím Enrech.

Dubten del funcionament de la Guàrdia Urbana de Reus

La formació anticapitalista posa en dubte l'obediència de la Guàrdia Urbana, «que no sabem a qui i a què obeeix». Per explicar-se a fet referència a dues situacions dels darrers mesos; una d'elles, la suspensió sense motiu d'un concert del festival Reus Blues, una suspensió per la qual Ciurana considera que el govern hauria de donar explicacions.

L'altra situació que posen de manifest els cupaires es va produir per Sant Pere, quan agents de la Guàrdia Urbana haurien intentat impedir que es pengés la pancarta gegant a la plaça del Mercadal. Els cupaires alerten que la Festa Major de Misericòrdia suposa un altre moment on es poden produir situacions similars a causa de la seva proximitat amb l'1 d'octubre. És per això que volen reiterar, ara, la seva pressió al govern perquè faci efectiva la convocatòria aprovada pel plenari.

Dos agents de la Guàrida Urbana en una imatge d'arxiu
Dos agents de la Guàrida Urbana en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital.com

 

La plaça d'inspector, en funcions

Actualment la plaça d'inspector de la Guàrdia Urbana —és el màxim responsable policial del cos—  la cobreix un sotsinspector en funcions, un agent que el govern considera que fa bé la seva feina i, per tant, sempre ha argumentat que convocar la plaça d'inspector no era prioritari, i menys a la Guàrdia Urbana on corria més pressa, argumentaven, convocar places vacants d'agent. És precisament aquesta plaça la que l'oposició va aprovar que es convoqués ara fa dos anys.