En primer pla, un cotxe de la Guàrdia Urbana de Reus; al darrere un cotxe particular i, al costat, un agent posant una multa

Més de 70 actes aixecades a Reus en tres dies per incomplir el confinament i el toc de queda

Des que es va decretar el toc de queda, la Guàrdia Urbana ja ha aixecat més de 100 actes

El primer cap de setmana de confinament municipal i també el primer cap de setmana sencer amb el toc de queda vigent s'ha saldat, a Reus, amb 77 actes aixecades només per part de la Guàrdia Urbana de Reus. Unes xifres que, amb l'acumulat de la setmana sencera amb el toc de queda decretat s'enfilen fins a les 124 actes aixecades.

Són dades només del cos de policia local, a les quals caldria afegir les actuacions que hagi dut a terme el Cos de Mossos d'Esquadra a la ciutat. En concret, en el cas de la Guàrdia Urbana, s'han aixecat entre divendres i diumenge set actes per incomplir el confinament municipal i setanta per incomplir el toc de queda, 117 sumant-hi les aixecades entre el diumenge anterior i aquest dijous passat.

Manifestacions i denúncies: el toc de queda sacseja Reus

Diumenge passat, 25 d'octubre, va entrar en vigor el toc de queda a les deu de la nit. Una de les mesures en contra de les quals es va convocar, a través de les xarxes socials i sense cap organització evident al darrere, una manifestació el dimecres, 28 d'octubre, que va aplegar mig miler de persones.

Ja aquella nit, els Mossos d'Esquadra van interposar una vintena de denúncies, xifres que s'haurien d'afegir a les actes aixecades per la Guàrdia Urbana de Reus. Bona part van ser per incomplir el toc de queda, tot i que també hi ha investigacions obertes per la crema de contenidors.

Aquella manifestació va provocar la contundent resposta del govern local, que va assegurar que s'actuaria amb la màxima contundència possible. La segona concentració, convocada també a través de les xarxes socials, va tenir un tímid seguiment i es va acabar aixecant abans d'incomplir el toc de queda. El poc seguiment no va evitar que s'imposessin noves denúncies, segons fonts policials, relacionades amb la convocatòria.