Part del públic de la jornada sobre innovació al foyer del Tecnoparc de Reus

Redessa obre el procés de captació d'empreses per la primera edició de l'Innolab

Una jornada sobre innovació empresarial obre el programa per donar-se a conèixer entre les PIMES de Reus

Redessa ha posat en marxa Innolab, un programa per potenciar la innovació entre les petites i mitjanes empreses de Reus. Es tracta d'una iniciativa impulsada arran del Pla de Reactivació Econòmica i Social. Compta amb 30.000 euros de pressupost i es preveu que hi participin fins a una vintena de negocis.

Per donar a conèixer el nou programa aquesta setmana s'ha organitzat una jornada d'innovació que, tot i ser puntual, «n'anirem fent més». Així ho apuntava Teresa Pallarès, consellera delegada de Redessa aquest dijous durant l'obertura de la jornada. La d'aquest dijous va comptar amb una taula rodona amb cinc ponents.

El fil conductor era el pes de la innovació en diferents punts del procés de producció. L'objectiu, segons resumia Pallarès, era que servissin d'exemple «a moltes empreses que puguin decidir tirar endavant un projecte d'innovació». La voluntat és, també, acompanyar-los en aquest procés.

Tot plegat queda sota el paraigua de l'Innolab, un dels serveis que s'ha posat en marxa arran del Pla de Reactivació. La primera edició del pla va servir per posar en marxa la incubadora TiC, dirigida a empreses que neixen. El que es fa és ajudar als empresaris a fer créixer el projecte, i la primera edició ja s'ha vist ampliada.

Se'n va allargar el calendari, i de cara a la segona edició se n'ha duplicat també el pressupost. La segona edició del Pla de Reactivació ha comptat amb 30.000 euros de pressupost per a l'Innolab, dirigit a empreses consolidades. El perfil que es busca és el de PIME, que tenen entre cinc i 50 treballadors.

També cal que siguin de Reus, almenys durant aquesta primera edició del programa. Actualment s'ha obert el període de captació d'empreses, i és per això que s'ha organitzat la jornada temàtica. «La pandèmia ha posat en evidència les oportunitats de les empreses» en aquest sentit, afirma Pallarès.

Aquesta primera fase del programa es tancarà el 20 d'octubre. Quan es tanqui la convocatòria es farà un procés de selecció i, a continuació, començarà la fase de formació. Començarà el 28 d'octubre i s'allargarà fins al 30 de novembre i procés que inclourà cinc sessions formatives.

La següent fase és la de mentoria personalitzada. Anirà a càrrec d'una vintena d'empresaris i experts en aquest àmbit. Consistirà en deu sessions d'una hora durant el primer trimestre del 2022.