Carles Pellicer a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus amb una pantalla mostrant el programa de convivències als barris

Carles Pellicer farà «convivències» als barris de Reus una vegada al mes

L'alcalde ho veu com una «immersió total als barris de la ciutat» emmarcada en la seva «política de proximitat»

L'alcalde de Reus començarà, el mes vinent, un nou programa de «política de proximitat». L'equip d'alcaldia ha dividit la ciutat en onze zones diferents i, durant quatre dies al mes, Carles Pellicer farà «convivències» a cadascuna d'elles. El programa l'ha presentat aquest matí i l'ha definit com «una immersió total als barris de la ciutat».

A partir del mes d'octubre es posarà en marxa la nova iniciativa, que ocuparà de dijous a diumenge de la segona setmana de cada mes. Pellicer insisteix que «l'Ajuntament és l'administració més pròxima a la ciutadania» i subratlla que «la proximitat és part del meu ADN». Tot i que el programa s'ha previst amb convivències de quatre dies, Pellicer assegura que «si veiem que no és prou, ho ampliarem a cinc dies».

Segons ha detallat, els dijous al matí visitarà els centres educatius de la zona. Dinarà amb veïns o amb entitats dels barris i a la tarda recuperarà les «converses amb l'alcalde». Aquest programa s'havia desenvolupat els dilluns fins que va esclatar la pandèmia.

Ara es recupera els dijous i consistirà, novament, en dues hores d'audiència pública des d'un centre cívic. Els veïns que ho vulguin, sense cita prèvia, podran adreçar-se a l'equipament que pertoqui aquell dia per adreçar queixes, preocupacions i problemes de la zona a l'alcalde. Serà entre cinc i set de la tarda, i posteriorment es contemplen dues hores per fer el mateix però per a les entitats de cada zona.

Divendres al matí reprendrà les visites als centres educatius i també incorporarà comerços. A la tarda seguirà amb el mateix model de visites, incorporant les activitats extraescolars que preparin les AMPA a cada escola. Tant dissabte com diumenge el dedicarà, segons ha explicat, a passejar pels barris, assistint a les activitats esportives que s'hi celebrin.

Convivències als barris, dividits en onze zones

També compta seguir compartint «esmorzars, dinars i vermuts» amb veïns i entitats de cada zona i, el diumenge al matí, anar a missa. La programació presentada avui divideix la ciutat en onze zones, una per cada mes entre aquest octubre i el vinent. Començarà el dijous 14 d'octubre amb els barris Gaudí i la Mineta i la urbanització el Pinar.

La segona tanda serà la de la zona de Misericòrdia, Pelai, Sol i Vista, Immaculada, Clarisses i les urbanitzacions de Blancafort i d'Aigüesverds. Seguirà el barri de Mare Molas, el de Mas Vilanova i el passeig Prim i, posteriorment, el dels Poetes, l'Escorxador i Alcolea. La següent edició de les convivències serà a la zona nord, amb l'avinguda de Sant Jordi, el barri Niloga i els carrers del voltant del carrer Ample.

El sisè més visitarà el nucli antic, la zona del Mercat Central, el barri del Carme, el de la Sardana i el d'Horts de Simó. Posteriorment visitarà Horts de Miró i el barri Muralla. L'estiu vinent el començarà visitant el Carrilet, Monestirs, la Pastoreta i el nord de Mas Iglesias.

La recta final començarà amb els barris Fortuny, Juroca, Montserrat, Parcel·les Casas, Districte V i Lledoners. Quedaran dues sessions més, la primera servirà per visitar Mas Abelló, Mas Pellicer, Mas Carpa i el sud de Mas Iglesias. Finalment, la programació de les convivències acabarà als Jardins de Reus, els Xalets Quintana i la urbanització Sant Joan.