Marina Berasategui, Carles Pellicer i Andreu Martín a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Carles Pellicer sobre l'estació intermodal: «si no connecta amb Barcelona no té sentit»

L'Ajuntament de Reus ha sortit al pas de les darreres declaracions discrepants | Algunes veus critiquen que l'aeroport de Reus no es connecti amb el Prat sinó amb Barcelona

L'Ajuntament de Reus reivindica la connexió entre l'aeroport de Reus i la ciutat de Barcelona. Aquest divendres ha sortit al pas d'algunes veus que criticaven que la connexió prevista no serà entre els aeroports. El que es planteja és connectar els de Reus i Girona amb la ciutat de Barcelona.

Una possibilitat que algunes veus valoren com un error i un menyspreu. Aquest dilluns es va anunciar l'acord entre els governs català i espanyol per ampliar l'aeroport del Prat. El projecte també implica fer arribar l'alta velocitat als aeroports de Reus i Girona i connectar-los amb Barcelona.

L'anunci va rebre el suport immediat i unànime del món local dimarts mateix, però aquest dijous s'han evidenciat les primeres discrepàncies. Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha sortit al pas de la polèmica. Ho ha fet acompanyat de Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme i Mobilitat, i d'Andreu Martín, portaveu del PSC, amb qui el govern manté un acord en matèria d'infraestructures.

«Si no connecta amb Barcelona no té cap sentit»

Pellicer ha sentenciat que «demanem evitar polèmiques absurdes i declaracions que qüestionin un model descentralitzat d'èxit a l'àmbit europeu». Aquest dijous La Vanguardia ha fet públic que la planificació actual preveu connectar els aeroports de Girona i Reus amb la ciutat de Barcelona i no amb l'aeroport del Prat. Al mateix article surten les primeres veus que critiquen aquesta possibilitat.

Consideren que és un greuge per als dos aeroports a l'hora de funcionar com a complement del Prat. Pellicer ha estat clar: «des d'un primer moment sempre s'ha entès d'aquesta manera; si no connecta amb Barcelona no té cap sentit». «Ha de connectar amb la ciutat, que és on hi ha la massa crítica», ha exposat.

Ha insistit, encara, que «l'interès d'aquesta ciutat és connectar amb Barcelona». Ho planteja no només com una millora per l'aeroport de Reus, que també, sinó com un actiu per a la regió. Es calcula que, amb AVE des de l'estació intermodal de l'aeroport, la capital catalana quedarà a una mitja hora de trajecte. Per tant, destaca l'alcalde, no es busca només l'aeroport del Prat, sinó «poder anar a Barcelona a treballar, per exemple».

Imatge virtual del projecte original de l'estació intermodal de l'aeroport de Reus
El projecte original es va arribar a licitar fa dotze anys, però mai va ser una realitat | Cedida

L'Ajuntament confia que, aquesta vegada sí, l'estació es construirà

Assegura que aquest model «permet estructurar el territori en clau de país; aquesta infraestructura és clau per al territori». És per això que «demanem que tothom s'alineï per avançar en un model intermodal d'àrea metropolitana». «Ara toca centrar-se en el desplegament de l'acord i en el calendari», ha reblat.

Ha deixat clar que «celebrem l'acord perquè al territori hi hagi una estació intermodal a l'aeroport de Reus que connecti amb Barcelona-El Prat». Ha recordat que fa més de deu anys que hi ha un projecte redactat i pressupostat per aquesta estació intermodal. Tot i que mai es va executar, confia que serveixi de punt de partida amb el nou acord.

Pellicer ha volgut deixar clar que «aquesta estació, i així ho hem entès sempre, sempre s'ha plantejat seguint els models de París o de Londres». En aquestes capitals europees «aeroports complementaris al principal connecten amb la capital, no amb l'aeroport». Afirma que l'Ajuntament de Reus se sent «còmode» amb l'actual planificació acordada entre Generalitat i Estat.

De fet, l'alcalde es mostra confiat que el projecte s'executarà. Tot i que fa dotze anys ja es va redactar i licitar, Pellicer assegura que «confio i confiem plenament en l'Estat i en la Generalitat perquè aquesta estació es realitzi». Es desconeix, a hores d'ara, si s'optarà per recuperar el projecte original o si, per contra, se'n farà un de nou.

Alguns agents territorials reclamen la connexió entre aeroports

Durant la compareixença d'aquest matí, Pellicer ha evitat referir-se a les informacions que havien originat la polèmica. «Aquest Ajuntament només fa declaracions respecte a informacions oficials contrastades», ha sentenciat. El cas és que l'origen de la discrepància és un article publicat a La Vanguardia aquest dijous.

S'hi afirma, citant fonts del Govern, que la planificació actual és connectar Reus i Girona amb Barcelona ciutat, no amb l'aeroport del Prat. Una possibilitat que rebutja el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just. En declaracions al mitjà sentenciava que «no ho acceptem».

Just explicava que «volem tenir els aeroports en xarxa, seria una discriminació per a l'aeroport de Reus; volem jugar a Champions». Apuntava també que «sense connexió amb el Prat, s'absorbiran turistes cap a aquest aeroport i s'infrautilitzarà l'aeroport de Reus». També ho considerava una «infrautilització» Josep Maria Arauzo, catedràtic del Departament d'Economia de la Universitat Rovira i Virgili.

Al mateix article, Lluís Prat, director de l'Institut de Recerca en Turisme de Girona, també compartia aquesta visió. Considera que l'ampliació del Prat hi portarà avions amb més capacitat. Aclaria que la capacitat de l'aeroport barceloní per omplir aquests avions és limitada i que necessita l'arribada de passatgers dels aeroports de Reus i de Girona.