Cartell en un carrer de Reus.

Els veïns d'un carrer de Reus esclaten: «Us estarem vigilant»

Han aparegut diversos cartells amb un missatge amenaçant

La disputes entre veïns i veïnes son habituals. La convivència genera tensions que hi ha cops que és difícil resoldre, especialment si no hi ha la possibilitat de conversar perquè el problema el provoquen persones que son de pas o amb qui no hi tens contacte. Això és el que ha passat en un carrer de Reus, però en aquesta ocasió els habitants d'un carrer han decidit tirar pel dret i comunicar-se, ni que sigui de manera unilateral.

El conegut com a barri dels Poetes de Reus és una zona aparentment tranquil·la. Ubicada a la part alta nord de la ciutat, amb una situació privilegiada a tocar del centre però suficientment allunyat per gaudir de calma, compta amb uns 5.000 residents aproximadament. Però aquest caràcter de zona residencial també comporta alguns problemes, com son la falta d'equipaments, d'arranjament de carrer i alguns cops de neteja.

Els veïns i veïnes d'un d'aquests carrers han decidit tirar pel dret i encartellar tota una via per posar punt final a una problemàtica. Es tracta dels excrements de gos que dia sí i dia també hi ha a les voreres. Reus compta amb una població molt àmplia de gossos i malgrat que en aquella zona no hi ha cap parc per a ells, això no és excusa perquè els humans deixin no recullin les defecacions que fan al carrer.

Cartell en un carrer de Reus.
El cartell és ben explícit amb la seva advertència. | L.S.

Uns cartells apareixen al carrer amb una advertència

En aquest sentit, tot el carrer Jacint Verdaguer de Reus compta des d'aquesta setmana amb cartells enganxats a fanals i senyalitzacions verticals amb un missatge ben clar: «Els veïns estem farts de trepitjar els excrements dels vostres gossos. Us estarem vigilant».

Malgrat que a Reus aquesta conducta comporta multes molt elevades, de fins a 800 euros, sembla que a algunes persones això no els espanta perquè realment en aquesta zona és habitual haver d'esquivar excrements a la vorera. S'haurà de comprovar si aquest missatge veïnal fa el seu efecte i aquesta problemàtica s'acaba resolent.