Un grup d'infants juguen en un tobogant

Els casals d'estiu municipals de Reus d'enguany seran quinzenals i temàtics

Ofereixen 230 places quinzenals que se sumen a les 610 places setmanals dels casals organitzats per altres entitats

Els Casals d'Estiu d'aquest 2022 oferts per l'Ajuntament de Reus compten amb vuit propostes. Sota el títol Aventura't, vine als casals educatius i de lleure es programen entre el 4 de juliol i el 12 d'agost. Cadascun dels casals s'ha dissenyat amb una temàtica i un fil conductor al voltant del qual es faran les activitats.

El regidor d'Educació, Daniel Recasens, subratlla que són «casals inclusius, de preus tarifats i d'accés universal». Des del govern també es destaca que s'han elaborat en col·laboració amb «entitats i empreses de serveis educatius de la ciutat». En tots els casos s'inclou una activitat de piscina.

S'han previst per a infants entre 3 i 12 anys, amb l'excepció del casal adaptat, que s'obre fins als 21 anys i comptarà amb servei d'acollida de mitja hora al matí. L'horari serà de nou del matí a una del migdia amb entrades i sortides esglaonades. Pel que fa al preu, segons els criteris d'inclusió social, hi ha tres trams, un de 10 euros, un de 50 i un de 100.

En total s'ofereixen 230 places quinzenals que, segons s'ha establert abans d'obrir les inscripcions, quedaran repartides equitativament entre els tres trams tarifats. S'ha programat amb torns de dues setmanes —habitualment es feien d'una sola setmana—. La voluntat, segons ha detallat Recasens, és «afavorir aprenentatges molt més significatius pel que fa a l'eix temàtic».

També es busca «augmentar la cohesió social i el sentiment de pertinença cap al casal». Segons ho ha exposat Recasens, s'ha buscat que la situació econòmica de les famílies no pugui ser una trava a l'hora de participar en els casals. Tampoc es vol que ho siguin les necessitats educatives especials, motiu pel qual es comptarà amb vetlladors en aquells casals on calguin.

En total, els vuit casals municipals ofereixen 230 places quinzenals, que se sumen als cinc casals que organitzen altres entitats de la ciutat. Hi ha cinc associacions de famílies d'escoles de Reus, un esplai i un agrupament escolta i guia. Aquests set casals sí que s'ofereixen, en general, per setmanes i no per quinzenes.

L'AEG Ben Enllà ofereix 140 places, i les AMPA de la Vitxeta i el Joan Rebull, 90 cadascuna. L'esplai Fem-nos Amics i les associacions de famílies del Pi del Burgar i de l'Alberich i Casas, 80 cadascuna. Per últim, l'AMPA de l'escola Isabel Besora comptarà amb 50 places setmanals.

Vuit casals municipals per a tots els gustos

Pel que fa als casals municipals, les inscripcions s'obriran aquest mateix divendres, 20 de maig, a través del web municipal i es tindrà en compte l'ordre d'arribada de cada sol·licitud. Cadascun dels vuit casals es fa en una escola o espai municipal amb la implicació d'una entitat o empresa diferent. Conviu la natura es farà a l'escola Mowgli en col·laboració amb Ennatura't i amb la natura urbana i el medi ambient com a protagonistes.

Lleure i Esport, amb la pràctica multiesportiva per teló de fons, tindrà lloc a l'escola Ciutat de Reus i és l'únic que s'ha previst a partir dels sis anys. L'entitat col·laboradora d'aquest casal és el Consell Esportiu del Baix Camp. Petits Enginyers serà l'empresa a càrrec del casal Experimenta la ciència, que es farà a l'escola Misericòrdia.

La Coordinadora de Danses de Reus s'encarregarà del casal Dansa, expressa't a l'escola Teresa Miquel. Trepitja Reus, enfocat al patrimoni cultural de la ciutat, es farà a l'escola Pompeu Fabra de la mà d'Ans Educació. El Giny acollirà Circ, aprèn a volar, organitzat per a infants a partir de sis anys i en col·laboració amb el Circ de les Musaranyes.

Píxels, bits, bots... acció! és el casa de robòtica i tecnologia que l'empresa Dynamaind farà a l'escola Marià Fortuny. Comptarà amb tres torns i, per tant, s'acabarà el 12 d'agost. El casal adaptat serà multitemàtic per a infants, joves i adults entre 3 i 21 anys. Es farà a l'escola Eduard Toda per part de les associacions de famílies dels centres d'educació especial de Reus.