Un grup d'infants escolten l'explicació d'un monitor

Uns 200 infants enceten els casals d'educació en el lleure de l'Ajuntament de Reus

Hi ha vuit propostes dividides en dos torns durant el mes de juliol amb unes 500 places en total

Els vuit casals municipals de Reus han començat, aquesta setmana, amb 203 infants. Es tracta dels que impulsa l'Ajuntament a través de la regidoria d'Educació. A la ciutat també se n'organitzen des de les regidories de Benestar Social i de Joventut, a més d'entitats independents com esplais i associacions de mares i pares d'alumnes.

Pel que fa als d'Educació, l'objectiu principal és «ampliar les oportunitats de lleure educatiu a l'estiu per als infants de la ciutat». Així ho exposa Daniel Recasens, regidor de l'àmbit. S'han establert vuit casals amb torns de dues setmanes durant el juliol, excepte una de les propostes, que també obre la primera quinzena d'agost.

En total seran 17 torns amb entre 230 i 250 places per als 16 torns del mes de juliol. Al llarg de l'estiu, aquests casals podran acollir entre 490 i 550 infants. Entre tots vuit casals impliquen una cinquantena de responsables a través de la participació d'entitats i empreses del món de l'educació local.

A hores d'ara, per a tot l'estiu, hi ha 394 inscripcions, però es mantenen obertes perquè es preveu que creixin. El volum d'inscripció està a un nivell similar al del 2021, segons ha apuntat el regidor. Pel que fa al personal, s'hi sumen set vetlladors per garantir la participació de canalla amb necessitats educatives especials, de la qual hi ha catorze infants aquest primer torn.

A cada casal es reserva una tercera part de les places per a cada tram tarifari, una mesura que vol garantir la inclusió social. Per als quinze dies d'activitats, en funció dels criteris d'inclusió social, es paguen 10, 50 o 100 euros. El preu es manté igual que l'any passat, quan els torns eren setmanals i costaven 5, 25 o 50 euros.

El que s'ha sumat enguany és l'activitat de piscina com una opció lúdica més. Recasens explica que «cadascun dels casals l'encaixa en la seva pròpia dinàmica pedagògica». De cara al segon torn, del 18 al 29 de juliol, encara hi ha places disponibles a robòtica, circ i experimenta la ciència.

Amb tot, el regidor subratlla que «tenim la possibilitat d'ampliar algun grup si la demanda ho exigís». Les inscripcions es poden fer a través del web municipal. Els torns s'han dissenyat de dues setmanes perquè «afavoreixen aquests aprenentatges molt més significatius pel que fa a l'eix temàtic». També s'ha tingut en compte que, així, «augmenten la cohesió de grup i el sentiment de pertinença».