Els tres Reis d'Orient davant la porta de l'Ajuntament de Reus

La Cavalcada de Reis de Reus manté el recorregut i el públic haurà de portar mascareta

Finalment s'ha descartat allargar la Cavalcada com s'havia estudiat

La Cavalcada de Reis de Reus seguirà, finalment, el mateix recorregut que cada any. El que sí que s'incorpora enguany és la necessitat de portar mascareta no només per als participants, sinó també entre el públic. Començarà a dos quarts de set de la tarda, després de l'arribada de Ses Majestats al Parc de Sant Jordi.

Enguany més que mai, des de l'Ajuntament de Reus es demana que la canalla no baixi de les voreres en cap moment del recorregut. Com que la distància entre el públic no es podrà mantenir, encara que sigui a l'aire lliure serà obligatori l'ús de mascareta tal com estableixen les restriccions actuals. En la mateixa línia la portaran els patges, músics i participants en general a la Cavalcada.

A dos quarts de cinc de la tarda a la plaça d'Anton Borrell els rebran l'alcalde Carles Pellicer i el regidor de Cultura, Daniel Recasens. Abans de començar la Cavalcada, Ses Majestats visitaran l'àrea de pediatria de l'Hospital Sant Joan. Pel que fa a la Cavalcada, l'Ajuntament s'ha adherit a dues campanyes de conscienciació.

Per una banda, tal com promou l'Associació de Celíacs de Catalunya, els caramels que es reparteixin seran sense gluten. Se'n repartiran tres tones i mitja de gustos variats. La segona campanya a la qual s'ha adherit el consistori la promou el Club MamasG i hi dona suport l'Associació Divers i l'Associació Supera't.

Volen donar visibilitat i normalitzar les condicions de nens i nenes amb capacitats diverses. Per fer-ho s'habilitarà un accés adaptat al parc dels patges, durant la recollida de cartes. Pel que fa a la Cavalcada en si, a partir de dos quarts de set, el seguici reial i els seus acompanyants baixaran el carrer Ample.

La Cavalcada de Reis de Reus manté el recorregut

Quan arribin a la plaça de la Llibertat agafaran l'avinguda de Prat de la Riba. Passat el Mercat Central baixaran per l'avinguda del President Companys cap al carrer de Sant Joan per fer tot el tomb de ravals. Quan arribin al carrer de Salvador Espriu, a tocar de la plaça del Prim, pujaran fins al carrer de l'Amargura novament cap a la plaça del Pintor Fortuny.

Serà on s'aturarà la Cavalcada i els Reis d'Orient seguiran damunt de les bigues romanes amb el seu seguici. Baixaran pel carrer dels Recs i el de la Lleona, el carrer de Llovera i el de Monterols fins a la plaça del Mercadal. Tot i que s'havia estudiat la possibilitat d'alterar el recorregut per allargar-lo, finalment s'ha mantingut com és habitual.

Pel que fa a la recollida de cartes, tal com es va anunciar, serà al Parc de Sant Jordi. Hi serà del 2 al 4 de gener, de deu a dos quarts de dues i de dos quarts de cinc a dos quarts de nou. Els patges reials les recolliran per fer-les arribar a Ses Majestats.

Enguany no caldrà reserva prèvia, però sí que s'organitzarà l'entrada dels visitants en grups fins a la haima on es recolliran les cartes. Novament serà obligatori l'ús de mascareta tant a la cua com a l'interior del parc. També s'ha habilitat una direcció de circulació per dins, amb l'entrada tocant a la plaça de la Llibertat i la sortida per la plaça d'Anton Borrell.

Està previst que els patges reials arribin a Reus d'aquí a dues setmanes, el dimecres 29 de desembre. Saludaran la ciutadania des del balcó de la Casa Rull a les sis de la tarda i a continuació faran una cercavila. La mateixa dinàmica que es repetirà l'endemà, 30 de desembre, a les onze del matí i a les sis de la tarda.