Pla obert de les persones que han protestat per exigir la readmissió d’un treballador acomiadat del SEM a Reus, davant les portes de l’edifici del 112.

CCOO denuncia l'acomiadament d'un treballador del SEM a Reus i acusa l'empresa de «repressió sindical»

Una vintena de persones protesten davant l'edifici del 112 per exigir la readmissió immediata del professional

CCOO ha denunciat  l'acomiadament «improcedent» d'un treballador del Sistemes d'Emergències Mèdiques (SEM) a Reus. Davant les portes de l'edifici del 112, una vintena de persones s'han concentrat aquest dijous per exigir la readmissió immediata de l'empleat. Segons el sindicat, el SEM al·lega motius laborals quan, asseguren, es tracta de «repressió sindical». A més, des de CCOO consideren que l'acomiadament és un acte de coacció vers el dret sindical, perquè assenyalen que la direcció ha actuat després que el professional els consultés sobre unes presumptes irregularitats en les contractacions i pel fet que es tracti d'un delegat del comitè d'empresa.

La delegada del comitè d'empresa de CCOO del SEM a Tarragona, Adoración Balmaseda, ha lamentat l'acomiadament d'un dels treballadors de la sala de  coordinació sanitària de l'edifici 112 de Reus i ha denunciat que la direcció del SEM al·legui que l'empleat hagi vulnerat la Llei Orgànica de Protecció de dades, com un dels motius per acomiadar-lo. Segons Balmaseda, entre els treballadors de les diferents sales de Coordinació sanitària de Catalunya és una pràctica habitual consultar o facilitar dades d'accidents o actuacions a altres empleats.

«Se l'acusa d'haver entrat, però és una pràctica habitual, això fa que treballadors estiguin una mica atemorits, no hi ha un procediment», ha dit. La portaveu sindical ha remarcat que en la reunió negociadora del conveni dimarts passat van enviar una carta a la direcció perquè estableixin un procediment més clar davant d'aquestes situacions. CCOO també ha denunciat que en els darrers tres mesos s'ha acomiadat un altre treballador, de manera improcedent, a Barcelona i ho atribueixen al fet que formava part de la candidatura del sindicat.

En la protesta d'aquest dijous, els manifestants han protestat amb pancartes reivindicatives i amb xiulets durant aproximadament mitja hora davant les portes del 112 de Reus. El sindicat ha tornat a convocar una altra protesta dimarts que ve.