Posta de sol.

El Cementiri de Reus opta a tres prestigiosos guardons estatals

Adiós és una revista especialitzada que reconeix iniciatives i el patrimoni dels cementiris de tot l'Estat

Un any més, el Cementiri General de Reus és finalista a diversos guardons que atorga la revista especialitzada Adiós. Aquesta publicació reconeix i premia cada any els millors recintes funeraris de l'Estat, així com les activitats de divulgació que s'hi fan.

Els cementiris poden ser a priori un lloc no massa atractiu per visitar, però a banda de milers d'històries humanes, també amaguen autèntiques joies arquitectòniques. El Cementiri de Reus, gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, és un dels que compta amb un patrimoni molt ric.

Això li ha costat tres noves nominacions enguany en aquests prestigiosos premis. El de Reus ha estat finalista en les categories de Millor Cementiri, Millor Monument pel nou Mausoleu del General Prim i Millor Activitat de Portes Obertes pel concert de música per al retrobament que enguany arriba a la setena edició.

Els cementiris, un lloc ric en patrimoni

La revista especialitzada Adiós és un referent en la temàtica dedicada a difondre la cultura funerària. És per això que és habitual que faci reconeixements als projectes més destacats que es fan als cementiris de tot l'Estat.

Aquests premis volen «conscienciar la ciutadania de l’important patrimoni que s’hi conserva i que cal potenciar el seu coneixement». 

Des de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp fa anys que tenen en marxa diverses activitats de divulgació sobre la riquesa històrica, artística i cultural del Cementiri General de Reus, el qual l'any passat va arribar als 150 anys.